29 Ekim etkinliğine katılmak zorunlu mu?

Bizim okulda görevli 9 ve 10'lar dışında kimsenin gitmesi zorunlu değil. İsteyen gidebilir tabi ki orası ayrı bir konu. Sizin okulda niye öyle bir şey yapılıyor anlamadım ben. Zaten bir çok kişi gelmeyecek ki hepsine de düşük not ve disiplin veremezler bence.

"Yok olm öyle bir şey topla topla" şaka maka bir yana öyle bir şey mümkün değil resmi tatil olarak geçiyor zaten 29 Ekim, ille de bir şey söylemek istersen kardeşimin/abimin okuluna gittim falan de.

Tatil günü kimse sizi okula getirtemez rahat olun.

33 yaşındayım. Biz ilkokulda, lisede 29 Ekim'de etkinliklerde yer almak için yarışırdık ya. Kim Atatürk rolü oynayacak, kim Cumhuriyet şiirleri okuyacak, kimler marş için koroda olacak diye aramızda tartışır, hocalara baskı yapardık.

Gençler yapmayın, etmeyin. Ülkenin en en en en en en önemli bayramıdır 29 Ekim. Katılın. Dosta düşmana göstermek için katılın. Selfieler çekin, videolar kaydedin. Paylaşın. Zorunluluk değil, gerçekten kutlamak için katılın.

Hastalık vs çok özel bir mazeretiniz yoksa bana kalırsa ailelerinizle birlikte katılın. Sadece tatil günü okula gitmek zorunda kalmak demek değildir bazı şeyler... Bir nesil bunun değerini bilemedi veya çok geç anladı, ülkenin hali ortada.

Git yada gitme senin bileceğin iş, beni veya bir başkasını ilgilendirmez. Ancak şunu da bilin, ülkenin geldiği şu noktada katılmamak, benim bu ülke şeyimde değil anlamına gelir. Biraz siyaseti takip eden ve özellikle yaşı 30'dan büyük olanlar benim ne demek istediğimi anladı. Böyle gittiği sürece, yakında Cumhuriyet diye bir kavram kalmadığı zaman göreceğiz. İstemesem bile ben olsam katılırdım. En azından kalabalık görünmek, birilerini rahatsız eder.

Bizim zamanımızda ne güzel törenler yapılırdı. Törenler ''Tören'' gibi kutlanırdı. Herkeste hocasından öğrencisine bir mutluluk olurdu. Bizler törenlere büyük bir şevkle giderdik...

Kimse sizi getirmeye zorlayamaz arkadaşlarım çünkü 29 Ekim resmi tatil olarak kabul edilir.
Ancak bir diğer olay gitmemenin bu ülke umurumda değil demek olmasıdır. Sen bu ülkede gezip tozuyorsun, yaşıyorsun, yiyip içiyor ve yaşamını sürdürüyorken gidip de "ya ben 29 Ekim kutlamalarına katılamayacağım ne de olsa tatil" mi diyorsun? Bunu demek ülkem umurumda değil demenin uzun halidir. Ancak geçerli bir sebebin vardır, hastasındır eyvallah. Böyle durumun yoksa o zaman gitmelisin. Mesela benim maddi durumum sıkıntılı, okulum 20-30km ileride ve dolmuşla gitmem lazım ama param yok. E ne yapacağım? İlla okuluma gitmene gerek yok ki? Şehrimdeki okulların birinde kutlayabilirim bayramımı. Hocalarım ne diyecek "sen bizim okulumuza paran yok diye gelmedin bizde sana disiplin suçu ve notlarına 0 giriyoruz" mu diyecekler? O notu 0 girme işi falan dümen, sizi korkutmak için yapıyorlar. Yani kısaca eğer geçerli bir sebebiniz varsa gitmeyin, şehrimizde okullardan birinde kutlayın bayramınızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…