2900Tl ile DDR4 Sistem Toplama

Ali Emir Ercan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yakınlarda tatil var. Ve benimde yeni bir sisteme ihtiyacım var. Donanım konusunda orta düzey bilgisi olan biriyim. Fakat ilk defa montaj yapıyorum. Hem topladığım sistem hakkında hem de montaj hakkındaki sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Topladığım DDR4 sistem şu şekilde.

MSI B150 GAMİNG M3, LGA1151, DDR4 2133Mhz, Anakart
SAPPHIRE R9 290X, 4GB 512Bit Ekran Kartı
İntel Core İ5 6500, 3.60Ghz İşlemci
Kingston HyperX Fury 8Gb 2133Mhz Ram
Toshiba 1Tb 7200Rpm, 3.5'', 32Mb Harddisk
Sandisk Standart 128Gb SSD
Akasa Venom Atto
Aerocool gt-rs 600W kasa

Toplam:2.886 Tl

1.Sorum: Sistem tutarlı bir sistem mi? Başka bir parça ekleyip değiştirmem lazım mı?
2.Sorum: Soğutma işlemci için yeterli mi? OC yapmayacağım.
3.Sorum: Aynı kasayı Technopat kunlanmıştı. Ve ince bir soğutucu seçmişlerdi. Bunda böyle bir sıkıntı olur mu? 4.Sorum:Soğutucu fanı ne yöne bakacak?
5.Sorum:600Watt bu sisteme yeter mi?
6.Sorum: İlk defa montaj yapıyoruz. Bu işin altından kalkabilir miyiz ?

Cevap atacak olanlara şimdiden teşekkürler. (y)

i5 6500'in paketinden çıkacak olan stok fan yeterli soğutmayı sağlayacaktır fakat size kalmış. 600w, r9 290 veya 390 modeline yeter fakat ileride parça değişikliği yapacaksanız arttırmanızı öneririm. HDD konusunda Toshiba yerine Western Digital veya Seagate tercih etmeniz daha iyi olur zaten fiyat farkı pek yok. Kasa toplamak basit iş, eğer Technopat'ın sistem toplama videolarını izlediysen sende halledebilirsin.

HDD dışında güzel bir sistem olmuş WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk bu HDD yeterli olur, fiyat biraz uygun geldi KDV dahil değil mi?:D

N11.com hakikaten güzel fiyatlar sunabiliyor. :)

i5 6500'in paketinden çıkacak olan stok fan yeterli soğutmayı sağlayacaktır fakat size kalmış. 600w, r9 290 veya 390 modeline yeter fakat ileride parça değişikliği yapacaksanız arttırmanızı öneririm. HDD konusunda Toshiba yerine Western Digital veya Seagate tercih etmeniz daha iyi olur zaten fiyat farkı pek yok. Kasa toplamak basit iş, eğer Technopat'ın sistem toplama videolarını izlediysen sende halledebilirsin.

Overclock gibi bir şeyde düşünmüyorum. Haklısınız aslında. Stok fan çıkmıyordu bazı modellerde. Benim seçtiğim model Intel Core I5-6500, Up To 3.60 Ghz, Lga1151, İşlemci (6. Nesil 929 - n11.com buradaki.

290x yerine 390x alsaydın. Saf güç olarak 290x daha güçlü fakat 390X mimarisi daha güncel.

Aradaki fiyat farkını karşılayacak bütçem yok. Sınıra ulaşmış durumdayım.

Overclock gibi bir şeyde düşünmüyorum. Haklısınız aslında. Stok fan çıkmıyordu bazı modellerde. Benim seçtiğim model Intel Core I5-6500, Up To 3.60 Ghz, Lga1151, İşlemci (6. Nesil 929 - n11.com buradaki.
Sonunda K ibaresi bulunan O.C'ye uygun işlemcilerde çıkmıyor, diğer işlemcilerde var. Anlamanın en kolay yolu, kutu kalınsa stok fanlı, inceyse fansız demektir.

Ürün AdıAdet FiyatıAdetAra Toplam
ALIŞVERİŞE DEVAM SEPETİ GÜNCELLE SEPETİ TEMİZLE
Intel Skylake Core i7 6700 3.4 GHz 6 MB LGA 1151 İşlemci1.144,48 TL1.144,48 TLÜrün Sil
Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151 İşlemci1.313,64 TL1.313,64 TLÜrün Sil
[TBODY] [/TBODY]
[TFOOT] [/TFOOT]
[TBODY] [/TBODY]
Üstteki işlemcide stok fan var, alttaki işlemcide yok gibi.

Merhaba arkadaşlar. Yakınlarda tatil var. Ve benimde yeni bir sisteme ihtiyacım var. Donanım konusunda orta düzey bilgisi olan biriyim. Fakat ilk defa montaj yapıyorum. Hem topladığım sistem hakkında hem de montaj hakkındaki sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Topladığım DDR4 sistem şu şekilde.

MSI B150 GAMİNG M3, LGA1151, DDR4 2133Mhz, Anakart
SAPPHIRE R9 290X, 4GB 512Bit Ekran Kartı
İntel Core İ5 6500, 3.60Ghz İşlemci
Kingston HyperX Fury 8Gb 2133Mhz Ram
Toshiba 1Tb 7200Rpm, 3.5'', 32Mb Harddisk
Sandisk Standart 128Gb SSD
Akasa Venom Atto
Aerocool gt-rs 600W kasa

Toplam:2.886 Tl

1.Sorum: Sistem tutarlı bir sistem mi? Başka bir parça ekleyip değiştirmem lazım mı?
2.Sorum: Soğutma işlemci için yeterli mi? OC yapmayacağım.
3.Sorum: Aynı kasayı Technopat kunlanmıştı. Ve ince bir soğutucu seçmişlerdi. Bunda böyle bir sıkıntı olur mu? 4.Sorum:Soğutucu fanı ne yöne bakacak?
5.Sorum:600Watt bu sisteme yeter mi?
6.Sorum: İlk defa montaj yapıyoruz. Bu işin altından kalkabilir miyiz ?

Cevap atacak olanlara şimdiden teşekkürler. (y)
Ben monitör hariç MSİ R9 390 tabanlı sistemi 2990 TL'ye tutturmuştum.
Buyrun resmi burada.
Screenshot_1.png

Sonunda K ibaresi bulunan O.C'ye uygun işlemcilerde çıkmıyor, diğer işlemcilerde var. Anlamanın en kolay yolu, kutu kalınsa stok fanlı, inceyse fansız demektir.

Ürün AdıAdet FiyatıAdetAra Toplam
ALIŞVERİŞE DEVAM SEPETİ GÜNCELLE SEPETİ TEMİZLE
Intel Skylake Core i7 6700 3.4 GHz 6 MB LGA 1151 İşlemci1.144,48 TL1.144,48 TLÜrün Sil
Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151 İşlemci1.313,64 TL1.313,64 TLÜrün Sil
[TBODY] [/TBODY]
[TFOOT] [/TFOOT]
[TBODY] [/TBODY]
Üstteki işlemcide stok fan var, alttaki işlemcide yok gibi.
Kutu içeriğinden anlaşılıyor hocam.
Biri daha ince biri daha kalın.

Kasa biraz küçük gibi acaba parçalar rahatlıkla sığar dimi?

Öncelikle Merhaba, topladığınız sistem çok güzel, sağlam fakat SSD yok. Bence bir SSD rahat kullanım ve hızlılık açısından önemlidir
Ben monitör hariç MSİ R9 390 tabanlı sistemi 2990 TL'ye tutturmuştum.
Buyrun resmi burada.Eki Görüntüle 130661

Kutu içeriğinden anlaşılıyor hocam.
Biri daha ince biri daha kalın.
,

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı