290W PSU ile GTX 970 kullanılır mı?

NotYiit

Hectopat
Yer
de_dust2
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi sosyaller. Server olarak kullandığım Dell Optiplex 3020 bilgisayar bulunuyor elimde. Şu an güncel sistem özelliklerini aşağıda bırakıyorum. Sorum şu, bilgisayarda 290W Dell bronz sertifikalı bir PSU var ve ben bu PSU'ya GTX 970 taksam bir sorun yaşar mıyım? Ekran kartının tam Performans'ta çalışmasına gerek yok. Alacağım model ASUS STRIX 970 modeli. Yardımcı olursanız sevinirim.

Intel Core i3-4150
2x4 GB 1600 MHz RAM.
120 GB SSD.
500 GB HDD.
1 adet 9mm tahliye fanı.

Ek olarak kasanın içerisinin görsellerini ekte bırakıyorum. SATA'dan 8 pin dönüştürücü alacağım. Çok sağlıklı olmadığını biliyorum. Tek amacım çalışıp çalışmayacağı.

Kullanacağım dönüştürücü linki:

Dosya Ekleri

• IMG_0500.JPG
    141,3 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_0499.JPG
    188,9 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar çalışır, kartta sorunsuz çalışır ama kart yüke girdiği anda PSU direk kapanır.
PSU 12V kanalında 170W'a yakın güç veriyor, ekran kartı ise 150W civarı çekiyor. ROG kasası OC'li olduğu için daha fazla çekiyor olabilir.
Undervolt yapmanız lazım baya.

Birde işlemci gibi diğer bileşenler var tüketen. Onlar kabaca 80W filan olsa, kartın ise 80W civarı tüketmesi gerekir en fazla. Teorik olarak.

Teşekkür ederim bilgi için öncelike. Kafama takılan bir şey var yani 290 Watt'lık PSU'nun 290'ını da kullanamıyor muyuz doğru mu anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…