29621 TL'ye RTX 3070 Ti sistem alınır mı?

@juanjuan sizin resmini gönderdiğiniz sistemde sadece PSU yu, FSP Hydro G Pro 850W PSU ile değiştirdim. Kasalarda da o kadar havadar bir kasa göremedim ben, NZXT nin kasaları havadar bir kasa değiller.

Peki bu kasanın havadar olmaması sistemin tüm akışını etkileyen bir durum mu?

O kadar ürün alıp daracık bir kasaya sığdırmakta çok mantıklı değil diye anlıyorum o zaman.

O kadar ürün alıp daracık bir kasaya sığdırmakta çok mantıklı değil diye anlıyorum o zaman.
Bileşenlerin sıcaklığını etkiler, o da doğrudan sistemin ömrünü hocam. Hatta bazı durumlarda bileşenler ısındıkları için performans düşürmelerine gidebilirler. Thermal throttle yersiniz kısaca. Attığınız kasa önü full mesh 3 fanlı, içeride de fan var. Hava akışı açısından problem yaşayacağınızı sanmıyorum ben açıkçası.

Düşünceniz doğru fakat kasanın önü tamamen mesh bir yapıya sahip gibi duruyor, sıkıntı yaşayacağını düşünmem. Birde almış olduğun parçalar oldukça serin çalışan parçalar, ekran kartının TUF olması ve 360MM sıvı soğutma kullanman çok iyi. Ha sıcaklıklar beni memnun etmedi dersen de kasanın içerisine bir tane daha egzoz fan koyarsın.

Ben 3060Ti sistem aldım yolda geliyor. Kötü mü yaptım?

@juanjuan Sistem bu haliyle bence gayet güzel fakat yeni konu açıp bizden daha bilgili arkadaşların yardımcı olması senin için çok iyi olur, şimdiden hayırlı olsun.

Ben 3060Ti sistem aldım yolda geliyor. Kötü mü yaptım?
Hayır hocam demeye çalıştığım zaten 3060Ti üzerine 3070-3070Ti tercih etmenin mantıksız oluşu. En iyisini yapmışsınız. Arada ufak bir fark olsa 3070-3070Ti'lar mantıklı olabilir ama genelde aradaki fark büyük oluyor, 2.5-3 bin civarı en az. 3060Ti 3080'a kadar olan kartlar arasında en mantıklı ve en F/P olanı. 6700XT var bende, zaman zaman RT desteği için 3060Ti alsaydım keşke dediğim bile oluyor. Gayet güzel bir kart almışsınız, güle güle kullanın.

@sovingwa @partylikeits1941 @RufatM

O zaman hepinize teşekkür ediyorum.

Özellikleri bu şekilde fiyatı 22,200 tl tutuyor. Yeni bir konu açıp bu sistemi sormak istiyorum sizin de izninizle.

Eki Görüntüle 1583779
PSU biraz gereksiz pahalıya gelmiş hocam, düşürebilirsiniz onu bana kalırsa. 850W bu sistem için overkill biraz.

PSU biraz gereksiz pahalıya gelmiş hocam, düşürebilirsiniz onu bana kalırsa. 850W bu sistem için overkill biraz.
PSU bu sistem için fazla haklısınız fakat benim bunu önermemde ki asıl amaç daha ileriye dönük olması ve ileride ekran kartı değişikliğinde Nvidia tarafına geçerse PSU derdi ile uğraşmaması. Zaten 3070Tİ lı sisteme 30K bütçe ayırabilen birisi, böyle bir sisteme 850W PSU da alabilir ki bu onu yormaz diye düşünüyorum.

Hocam 4080 için önerilen PSU bile 750W, 850W 2 nesil sonrasına dönük gibi. O kadarı da gerekli mi bilmiyorum. NVIDIA tarafına geçse bile 4080Ti-4090 almadıkça yine problem oluşturmaz çok.

Hocam 4080 için önerilen PSU bile 750W, 850W 2 nesil sonrasına dönük gibi. O kadarı da gerekli mi bilmiyorum. NVIDIA tarafına geçse bile 4080Ti-4090 almadıkça yine problem oluşturmaz çok.

Hocam benim düşüncem şu, bu sistemi kurup en az 5 sene falan hiçbir şekilde ekleme çıkarma yapmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…