Merhabalar;
Aslında bütçem 3600 TL civarları. Bilgisayarda oyun oynamayı düşünmüyorum. 3D çizim işlerim de olmuyor. Ben elektronik mühendisiyim, sadece 2D Autocad (Autocad 2016) çizimler yapıyorum. Mevcut sistemim tutukluk yapıyor ben de yeni bir bilgisayar alama karar verdim. Resimdeki sistemi forumdan yaptığım araştırmalar sonunda oluşturdum. Ancak sistemin biraz bütçemi aştı. Bu noktada kısılabilecek bir yerlere var mı veya eklenmesi gereken bir şeyler var mı? Konu hakkında tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Not:Aslında forumda birkaç benzer konu gördüm. Ama tarih olarak eski idiler, yeni tarihli bir konu vardı ama ona da cevap yazılmıyordu ben de yeni bir konu ile sorma gereği hissettim.
Edirne'deyim, internetten almak istemediğim için en uygun yer vatan bilgisayar. Burada da Windows'u almazsan komple sisteme garanti vermiyorlar o nedenle Windows'u almam gerekiyor.
B150 konusunda ise birçok seçenek var ve ben açıkçası farklarını çok anlamıyorum. Mesela H170 gaming m3 ile B150 gaming m3 arasında hiçbir fark bulamadım.
Başka bir öneri yoksa, biraz daha para bulup bu sistemi alamaya çalışacağım.
Öncelikle anakartı ram frekansına göre al boş yere düşük frekansta çalışmasın 50 100 lira için.Gerçekten hiç oyun düşünmüyorsan 3d herhangi birşeyde yoksa gtx 960 çok bile.Bende benzer şekilde autocad 2d çalıştım.Anakartı düzeltirsen sistem gayet iyi.
Ödemeyi 9 ay taksitle yaptım. Ayrıca kart kampanyasından fazladan bir 100 TL bonus kazandım. Yani kasa bana 2510 TL' ye gelmiş gibi oldu.
Ekran kartı ve mekanik disk almadım. Araştırdığım kadarı ile ekran kartının 2D cad çizim uygulamalarında etkisi yok. Önüme ikinci el bir fırsat çıkarsa ekran kartı ile ilgili değerlendirir alırım. Mekanik diskte şimdilik lazım değil. İkisini de ihtiyaç duyarsam alıp kasaya ekleme yapacağım. Kasa geldikten sonra Autocad performansını buraya yazacağım. Benim gibi araştıran arkadaşlara faydası olabilir.
Kasayı sade görüntüsü ve ön kapağı için tercih ettim. Bu fiyatta bulunan diğer alternatiflere göre daha sessiz olacağını ve şık görüneceğini düşündüm. Kullanım incelememde kasa ile ilgili yorumlarımı da eklerim. Daha iyisine gelince valla çok araştırdım ama daha ucuz bir sistem bulamadım. Fiyatı biraz artırınca sistem daha da güzelleşiyor ama sınırı yok onunda. O biraz iyi olsun bu biraz iyi olsun bir bakmışım 4000 TL lere gelmişim
Bu arada fiyatı değerlendirirken 9 taksit ve +100 TL bonusu dikkate alın bence. Webdenal' da topluyorum ucuz oluyor mesala ama 9 taksit yaınca hop koyuyor %6 vade farkını