Ben 2D ve 3D bakış acısı olarak düşünüyorum bakış acısı anlamında. 4 K piksel demek görüntü kalitesi ikisi de farklı bir teknoloji. 4 k kalite olarak görüntü yükseldikçe iyi düştükçe kötü misal 240,480,720,1080,2000,3000,4000,6000,8000 gibi.Evet hangisi daha kaliteli veya karşılaştırmak doğru mu farklı şeyler mi?
2D/3D ve 1080p/4K diye seçenekler olur. 2D mi 4K mi diye olmaz. 3D gözlüğünüz ve ekranınız varsa, çözünürlük de 4K ise ne güzel. Fakat 3D ile 1080p çözünürlüğe, 2D ile de 4K çözünürlüğe sahipse ben 2D 4K'yi izlerdim, 3D olmazsa olmaz bir teknoloji değil.Mesela sinemada izlediğim 2D film mi daha kaliteli olur yoksa UHD 4K bir TV de mi izlediğim daha kaliteli olur? (Ses, ortam, ekran boyutu olarak bakmayınız, sadece kalite.)
2D film diye bir şey yoktur.Mesela sinema da izlediğim 2D film mi daha kaliteli olur yoksa UHD 4K bir TV de mi izlediğim daha kaliteli olur? ( ses,ortam,ekran boyutu olarak bakmayınız sadece kalite)
Hocam bazen gözlük olmazı da gerekmiyor bazı filmlerde 3d görüntüler mevcut oluyor farlı bir şey herhalde 3D filim olarak bahsetmiyorum bazı filimler de sanki sahnenin içine gireceğiz gibi oluyor bu çekilen sistemle alakalı bir durum ama pahalı bir durum 4k 16 k olsa da şimdiki durumda kurtarmıyor. Ama bu 3D olayını sıkılıkla bazı filimler de oluyor.2D/3D ve 1080p/4K diye seçenekler olur. 2D mi 4K mi diye olmaz. 3D gözlüğünüz ve ekranınız varsa, çözünürlük de 4K ise ne güzel. Fakat 3D ile 1080p çözünürlüğe, 2D ile de 4K çözünürlüğe sahipse ben 2D 4K'yi izlerdim, 3D olmazsa olmaz bir teknoloji değil.
Sinemada izlediğiniz filmin video kalitesi de kullanılan projeksiyona bağlı fakat ne yazık ki Türkiye'deki sinemalar bu konuda kötüler. Filmi evde 4K TV'de izleyecekseniz filmin kendisi 4K ise gayet iyi olur, 1080p ise de televizyonun ne kadar iyi upscale yaptığına bağlı. Evdeki TV'nin görüntü kalitesi de büyük önem arz ediyor bu arada.
Zaten 1080P den sonra kaliteli bir 1080P se 2k veya 4k fazla fark etmiyor.Hocam bazen gözlük olmazı da gerekmiyor bazı filmlerde 3d görüntüler mevcut oluyor farlı bir şey herhalde 3D filim olarak bahsetmiyorum bazı filimler de sanki sahnenin içine gireceğiz gibi oluyor bu çekilen sistemle alakalı bir durum ama pahalı bir durum 4k 16 k olsa da şimdiki durumda kurtarmıyor. Ama bu 3D olayını sıkılıkla bazı filimler de oluyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.