2D oyun yapmak için sıfırdan neler öğrenilmeli?

Particle Cannon

Hectopat
Merhaba bu konuyu tamamen sıfır bilgiyle açıyorum Suroi io isminde 2D bir oyun var aynı oyunun benzerini yapmak istiyoruz diyelim sıfırdan nasıl bir yol izlenmeli?

Bu tarz oyunlar yapabilmek için yazılım mühendisliği falan mı okunması gerekiyor?

Ayrıca aynı oyunun içinde hile kullanan bir sürü kişide var sıktıkları mermiler direkt geliyor mesela hile yapan kişi kod yazmayı falan mı biliyor genel bilgi verebilir misiniz?

Oyun sanırım web tabanlı bir oyun anladığım kadarıyla oyun yapabilmek için mühendislik okumak gerekmez evde bireysel çalışarak programlama öğrenilebilir hile yapan kişiler büyük ihtimal Tampermonkey adlı eklenti ile çeşitli scriptler aracılığıyla hile yapıyorlardır bunların birçoğu internette bulunabildiği gibi eğer programlama biliyor ve zamanları varsa kendileride yazıyor olabilirler.

Eylül ayında ingilizce eğitimi alacağım bir yandan ise bu konuda yavaş yavaşta olsa ilerlemek istiyorum nasıl bir yol önerirsiniz ?

Eylül ayında ingilizce eğitimi alacağım bir yandan ise bu konuda yavaş yavaşta olsa ilerlemek istiyorum nasıl bir yol önerirsiniz ?
İlk önce hedeflerinizi tam olarak araştırıp öğrenip hangi yazılım dillerini öğreneceğinize karar vermeniz gerek sonrasında ilk etapta Udemy ve Btk akademi gibi platformlardan eğitim alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…