2GB ekran kartı vs 4GB ekran kartı performansı

Omer829284

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar ben bir leptop almayı düşünüyorum alcagım leptopun 2 modeli var bir tanesi 17.3 inç gtx960m 2Gb digeri 15.6 inç gtx 960m 4Gb 2GB ile 4gb arasında ne kadar fark olur ? Ben bide ekranın büyük olmasını istiyorum sorun çıkar mı ?

17.3 inç mi daha iyi olur oyun için yoksa 15.6 olan mı?

Son olarak 2gb ile 4gb ile arasında performans/Fps farkarlı nelerdir ? internette bazi ekran kartlarının 5-10 fps farkettigini gördüm.

Bu konunun aynısı 2014de vardı fakat aradan 2 sene geçti oyunlar gelişti o yüzden tekrar soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bence büyük ekran daha iyi bir tercih olur. Ama bu kişisel bir seçim.
2GB mi yoksa 4GB mi konusuna gelirsek. Şöyle FPS fark etmez. Ama günümüz oyunlarının dosyaları(dokular, gölgeler vs.) 2 GB yi geçmekte artık.
Normalde performans bakımından aynı bile olsalar atıyorum GTA 5 Ultra için 4 GB ekran kartı ram alan ister. High için 2 GB. (Değerleri salladım.)
Bu sebeple senin kartın Ultra'da kasmayacak bile olsa 2GB olduğundan açtığında oyun ekran kartının ramlerini kullanamayacağı için sistem RAMlerine yük bindirir. Bu durum da sistem RAMlerine bağlı olarak FPS'i etkiler.

Özetle bütçen yetiyorsa 4 GB al

Oyun için tabiki 17.3 inç GB konusunda da bütçende sıkıntı yoksa 4gb al performansta çok farkettirmez 2 kart ama ilerisi için iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…