Bütçe
10000 TL

sailoryuco

Hectopat
Daha fazla  
Güncel ve benim gibi bir soru olmadığı için açıyorum.

Ryzen 5 3600 ile uyumlu
Öncelik sıfır
AMD kart

Bütçe 10-15k, 2K da kullanacağım için darboğaz yapmıyor. Çoğu videoyu izledim, işlemci %100 kullanılmıyor bile. Neyse, gidip RX 9070 XT almayacağım, eskiden 5700 XT vardı, o bile yetiyordu kullanım olarak.
Çok kart olduğu için kafam karıştı, bir sürü video izliyorum ama fiyatlar çok fark ediyor. Yani bir kart 10k, 100 FPS veriyor, örneğin bir kart 13k ama 98 FPS veriyor, biri 9k, 95 FPS veriyor. Önceliğim asıl olarak fiyat/FPS, 5700 XT'yi ikinci el tercih etmemin sebebi de buydu. O paraya 5 bin TL'ye almıştım ve 2 katı para vererek 2 katı FPS alamıyordum çoğu kartta. Neyse, uzun lafın kısası, elimde iyi bir laptop da olduğu için acelem yok şu an ama taksitle bir kart almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 6800 2k için ikinci elde mantıklı olabilir, Nvidia tercih ederseniz RTX 3070'ler var o fiyata, RX 6800 daha mantıklı yine tabi.

Biraz daha para koyup ya da iyi takip edilip RX 7700xt de bulunabiliyor. 2K dediğiniz için bu gpuları önerdim bu arada. Darboğaz olabilir işlemci yükü fazla oyunlarda.

2K 100FPS'i Ultra ayarlar için söylemediğini düşünerek 7600XT sıfır, 2. el olarak tavsiyem ise 7700 XT olacaktır.

Ben 5 5600 ile RTX 3070 kullanıyorum şuan. Darboğazın d'si olmuyor.

İşlemciyi ileride değiştiririm zaten öyle çok fazla son cıkan oyunları oynamıyorum ve laptop da olduğu için onu eskitmemek adına kasanın ekran kartı bozulduğu için alacağım, bir de eve biri geldiğinde 2 PC olsun oyun oynarız kafasındayım.

RX 6700 XT 12 GB'a bakabilirsiniz. illaha darboğaz olacaktır sayılı oyun ekran kartı ve işlemciye yüklendiğinden sizde işlemciye yüklenmediğini görmüşsünüzdür

Fiyat olarak 2 kart aynı paraya bulunabilir hemen hemen, 3070 de F/P olarak düşük,

RX 6700 XT 12 GB'a bakabilirsiniz. illaha darboğaz olacaktır sayılı oyun ekran kartı ve işlemciye yüklendiğinden sizde işlemciye yüklenmediğini görmüşsünüzdür
yani tabii ki ama ileri ki zamanlarda işlemci de değişebilirim acelem yok şuan bile pc de battlefield lol cyberpunk age of empires falan yüklü yani çok acelem yok dediğim gibi işlemci kısmında ama ekran kartım bozuk o yüzden ilk o lazım

2-3 bin lira daha verip 17700 TL'ye 7700 XT alsanız işinizi hayli hayli görür bence.

Ben işim dolayısı ile RTX 3070 almak zorundaydım, hatta ileriki zamanlarda RTX 3090'a geçmek gibi bir çılgınlık da yapacağım. Tamamen gereksinim üzerine alınan kartlar Nvidia GPU'ları. AMD bu fiyat bandında en iyisi.

2-3 bin lira daha verip 17700 TL'ye 7700 XT alsanız işinizi hayli hayli görür bence.
a.ıkçası 7700 xt aldıktan sonra komple sisteme el atmak lazım gibi , ve ihtiyaç fazlası olur gibi

6800 xt nasıl olur acaba 2. el 12k 13k civarı 18k ya hepsiburada da var 6 taksit pesin fiyatına yapıyor uygun mu sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…