Çözüldü 2K 144 HZ monitör tavsiyesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bonjour

Megapat
Daha fazla  
Home Office olarak çalışıyorum ve aynı monitörden hem iş yapıp hem de oyun oynayacağım, buna göre bir monitöre ihtiyacım var. Bütçem 3K ancak zorlayarak 4K'ya kadar gidebilirim. 2K, 144+Hz ve 1MS monitör işimi görür.

IPS ve VA panel arasında ne düşünüyorsunuz? Şu modelleri seçtim aralarında karar vereceğim gibi görünüyor. Samsung F/P gibi geldi, diğerleri hem bütçemi aşıyor hem gereksiz özelliklerine para ödeyeceğim gibi geliyor. ASUS olanları IPS olduğu için yazdım, MSI olanları ise RGB özellikleri için yazdım zira sistemim tamamen RGB olduğu için monitör de güzel gider diye düşünüyorum. Sistemimde monitör hariç her şey şununla aynı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Almayı düşündüklerim:
Samsung LC27HG70QQMXUf 27" 2K QHD (2560x1440), 1MS, 144Hz FreeSync 2 HDR600 quantum dot curved qled (2.770TL)
C27HG70QQM | LC27HG70QQMXUF | Samsung TR
MSI Optix MPG27Cq 27" 2K QHD (2560x1440), 1MS, 144Hz FreeSync 2 RGB (3.740TL)
Monitor - Curved Gaming Monitor - MPG27CQ | MSI Global
MSI Optix MAG271CQR 27" 2K QHD (2560x1440), 1MS, 144Hz FreeSync 2 RGB (3.220TL) özellik olarak diğerinden bir tık aşağıda.
MSI Optix MAG271CQR | RGB LED WQHD Curved Gaming Monitor

IPS olarak:
ASUS TUF VG27Aq 27" 2K wqhd (2560x440), 1MS, hız aşırtılabilir 165Hz, HDR10, G-Sync (4.000TL) iş için ideal bir monitöre benziyor.
TUF Gaming VG27AQ | Monitör | ASUS Türkiye
ASUS ROG swift PG278QE, 27" 2K wqhd (2560x1440), 1MS, hız aşırtılabilir 165Hz, G-Sync (3.910TL)
ROG Swift PG278QE | Monitör | ASUS Türkiye

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI Optix MAG27CQR kullanıyorum. Siyah ayarında sıkıntı var. 0 ile 20 arasındaki siyah ayarında 9 da çok kapalı 10 da ise fazla açık şekilde gösteriyor. Bazen rahatsız edici color banding oluyor. Bir miktar beni rahatsız etmeyen ışık sızması mevcut. Freesync düzgün çalışmadığından kapalı konumda. DP kablo ile bağlıyım ve monitörü üzerinden kapattığınızda bir süre sonra gelip açarsanız bazen ekran açılmıyor ve ya HDMI bağlantıya geçmek zorunda kalıyorsunuz yada PC'ye reset atmak zorunda kalıyorsunuz. Bu gibi sıkıntıları var zaten geçmiş konulardan görebilirsiniz. Ayrıca monitör indirimle 2400 2500 civarına düşmüştü. Bu yüzden daha fazlasını da hak etmiyor. Ancak o segmentte sorunsuz bir monitör olmadığı söyleniyor.

Eğer 4 liraya kadar çıkartabilirseniz belki o segmentin üzerinde daha iyi monitörler bulabilirsiniz.

Şurada konusu geçen 2 monitör var. İsterseniz inceleyin.

Bence Buda işini görür ama freesync falan yok tasarruf yapayım lazım değiş dersen al

Dosya Ekleri

• B000F88B-1AEE-403C-8938-BD3C9D3F1836.png
    B000F88B-1AEE-403C-8938-BD3C9D3F1836.png
    146,5 KB · Görüntüleme: 130
MSI Optix MAG27CQR kullanıyorum. Siyah ayarında sıkıntı var. 0 ile 20 arasındaki siyah ayarında 9 da çok kapalı 10 da ise fazla açık şekilde gösteriyor. Bazen rahatsız edici color banding oluyor. Bir miktar beni rahatsız etmeyen ışık sızması mevcut. Freesync düzgün çalışmadığından kapalı konumda. DP kablo ile bağlıyım ve monitörü üzerinden kapattığınızda bir süre sonra gelip açarsanız bazen ekran açılmıyor ve ya HDMI bağlantıya geçmek zorunda kalıyorsunuz yada PC'ye reset atmak zorunda kalıyorsunuz. Bu gibi sıkıntıları var zaten geçmiş konulardan görebilirsiniz. Ayrıca monitör indirimle 2400 2500 civarına düşmüştü. Bu yüzden daha fazlasını da hak etmiyor. Ancak o segmentte sorunsuz bir monitör olmadığı söyleniyor.

Eğer 4 liraya kadar çıkartabilirseniz belki o segmentin üzerinde daha iyi monitörler bulabilirsiniz.

Çözüm
Bence Buda işini görür ama freesync falan yok tasarruf yapayım lazım değiş dersen al

Yok aldım mı iyi bir şey olsun istiyorum, bu modelde hoşuma gitmeyen dezavantajlar çok. Mesela gecikme süresi, montaj ayağı ve senin de söylediğin gibi freesync.vs

Casper ürünlerine güvenmiyorum, daha önce birkaç ürününü kullandım memnun kalmadım laptop'u falan bayağı kalitesizdi. Bu ekranda da aynı durum var bellik ki, arkasına baktığımda elektronik assamı 4 vida ile panele tutturmuşlar gibi geldi 😺 Yani iyi de çıksa şu saatten sonra Casper beni mutlu etmez.

MSI'ı eledim sonradan, tamamen RGB aldırırdı aldırsaydı zira 2.770TL olan Samsung'un panelinde bile bir çok artı gözüme çarptı. Şu an Samsung ile Asus TUF arasında karar verme aşamasındayım, fiyat farkı bayağı büyük sayılır. 2.770TL vs 4.000TL yani 1230TL fark var.

Panel takıntınız yoksa DELL önerebilirim muazzam kaliteli.

Fark etmez aslında ancak DELL monitörler arasında görünme çarpan olmadı, varsa tavsiyen yaz değerlendireyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı