Arkadaslar cevaplar icin cok tesekkur ederim..
Fakat yeni sistemler hakkinda cok cok ahim sahim bi bilgi sahibi degilim oncelikle.. Cok aşırı oyun delisi olan biriside degilim artik cozunurlukten ziyada cpu isteyen bir online oyun oynuyorum cogunlukla.. (metin2)
Ekran karti degisimi vs 2060 2070 gibi modellere suanki durumlar icersinde girme gereksinimim olmaz gidip 3 5 milyar veremem hic bi ekran kartina vs .. Monitör icinde eski kullandigim samsungun ful hd 1080p 24.5inc standart monitoru vardi 5 6 yili gecince ömrü bitti arizalandi..
Oyuzden yeni monitör icin buyuk olmasini istedim rahatca duvara asiyim flim izlerken net olsun tv tarzi olur dusuncesiyle bide çözünürlüğü yüksek oldugu icin + hdmi ile baglanti yapacagim zaten gayet guxel bi goruntu olur diye dusunmustum..
144hz tarzi monitorlere baktim almak istedim ama ayni monitorun asusun 27 inc 144hz si 5bin tl falan
o rakamlari veremem yayinci gamer falanda degilim standart tarz kullaniciyim
144hz olayi cs go tarzi fps isteyen oyunlara kullanilir denildi.. Oynadiigim oyunda fps alimina ihtiyacim yok. Diger craysis callof black ops tarzi ve araba yarisi oyun serilerini oynarım gta4 gta5 sisteminde ne yetersizse onu artirir devam ederdim..
Kisacasi monitöre verecegim maks rakam 1800.. 2bn tl vermem friday gunleri o samsungun monitoru 1450 1500tlye iniyor
O sekilde guzel görüntü alip buyuk ekran keydi yasamak amacim fps degil kesinlikle.. Saygilar uzun oldu ama umarim ifade edebilmisimdir kendimi