Parlaklık zaten %100. ACM var, onu açtığımda aşırı parlak oluyor ve azalmıyor
Ayarlardan Max. Brightness açıp sharpness kapatacaksınız. Bu ayar açılmadan 170-190 nite sınırlar kendini. Çok karanlık olur. Renkler de kötü olur o yüzden. Açınca ise 350'ye kadar çıkar. Ayrıca ayar açıkken parlaklık kontrolü de yapabilirsiniz 40-350 nit arası.
Sharpness kısaca diğer monitörlerde de olan yazilimsal bir kesikinlik arttırma. Görüntüyu kötü yapar, kapatın. Parlaklık arttırmasının sebebi onu açınca Max. Brightness devreye girer.
HDR açınca da bu sefer ekranda flicker gibi parlaklık artıp azalıyor ara ara. Sanki kendi kendine ayar yapmaya çalışıyormuş gibi.
Sadece HDR ayarı çok net, onda da parlaklık artıp azalıyor kafasına göre
HDR modu yine Max. Brightness'ı devreye sokar ve 450 Nit'e sınırlar. HDR modunda diğer tüm monitörlerdeki gibi parlaklık kilitli olur. HDR daima kullanmanız için değil, destekleyen içeriklerde kullanmanız için.
Ayrıca yaşadığinız flicker falan değil. Dinamik kontrast özelliği. HDR400 seçip HDR bir video açın YouTube'dan. Siyahların çok daha iyi olduğunu göreceksiniz çünkü kontrastı 4500:1 seviyesine çıkarır yani VA'dan bile iyi olur.
Aradaki geçişlerin (parlaklık artıp azalması) yavaş olması normal. Bu seviyedeki en hızlılarından biri diyebilirim hatta. HDR oyunlarda (rekabetçi olmayan) ve videolarda göremezsiniz. Kullanım amaçları da budur zaten.
@BerkayZ87 Omen 25I'deki özellik hocam. Ama onda kontrastı 9K'ya çıkarıyordu. Bendeki bile çok hoş, Omen'i düsünemiyorum.
Bu monitoru alip bu kadar kotu deneyim eden ilk kez sizi gordum açıkçası.
Su sitelerdeki test patternlarini kullanarak monitore ayarlama yapmayi dener misin OSD uzerinden?
If you can't afford a full calibration, the next best thing is to adjust the picture settings to your liking. This article covers the most common settings found on monitors and explains how each affects the image.
Gerek yok hocam. Üstte dediklerimi yapsın düzelecek. Renk skala olayı da 150-170 nit gibi düşük parlaklıktan kaynakli.
-
Ek: Artık o kadar aliştım ki buna. Baska aldırdığim biri de hem tepki süresini Extreme almış hem de statik kamerayla çekmiş. Olusan kopya görüntülere ghosting diyordu. Millet hala ghostingi şans sanıyor ışık sizması falan gibi... Halbuki kötülemeden bir sorsalar... Düzelttirdim neyse ki.
@imnotagamer Düzeldi mi hocam?