2K 240 Hz vs 1080p 360 Hz

Bütçe
15000
7800X3D muhtemelen 1080pde darboğaz yaşatmaz 4070TiS'e o konuyu bence düşünmenize gerek yok.

2K için sistemi güncel tutmak konusunda da o kadar korkmanıza gerek yok elinizde ki ekran kartı baya iyi bence en az 3 yıl hiçbir sorun yaşatmaz.

2K'nin verdiği bir netlik var bu arada, rekabetçi oyun olarak PUBG gibi uzakları iyi görmeniz gereken bir oyun oynuyorsanız yada R6 gibi piksel tutmanız gereken bir oyun oynuyorsanız 360hz hızı yerine 2K netliği daha çok işinize yarabilir.

Hocam aklınızda ki monitörler ne? Örnek olarak, belki kötü bir 360 hz monitör ile iyi bir 2k monitörü kıyaslıyorsunuz. Mesela "Bu ikisi arasında 2k olan daha kaliteli ya farklı bir 360hz model bakın yada 2k alın" deriz.

Aklımda 2 tane monitör var
1.2K 260 HZ Asus 1 Ms Modeli
2.1080P Alienware 360 HZ 0.5 MS 27 inc modeli
Arkadaşım da 2.bahsettiğim monitör var ve gayette memnun yani aslında ben 360 hz lik monitoru alacaktim ama düşündüğümde illaki rekabetçi oyunlardan sıkılacağım aklıma geliyor ve ekran kartının 4070 Ti Super olunca da ister istemez bu kartı neden 1080p oynatıyım ki diyorum.Aklımdaki düşünceler soru işareti kalan kısımlar böyle fikir verirsen, sevinirim.

Evet hocam bu.

27 inç, 1080p ve rekabetçi oyunlar için biraz büyük bence 2. seçeneği 24 inç olan birşey yapmalısınız.
Asusun bu monitörü iyi ama pivot olanı, hem yükseklik ayarı çok kritik hemde pivot olmayan modelde panel farklıymış sanırsam biraz daha kalitesizmiş.

Bütçem maksimum 15000TL bana 2K 240 veya daha üstü hz ler olacak şekilde ne önerirsiniz?

Bütçem maksimum 15000TL bana 2K 240 veya daha üstü hz ler olacak şekilde ne önerirsiniz?
Kendim alacağım zaman böyle bir liste yapmıştım, aralarında ufak farklar var ama hepsi alınabilicek monitörler.

Samsung aslında içlerinde en iyisi ama VA olması gibi bir sorunu var, o yüzden tercih etmek istemeyenler oluyor.

MSI ise gecikme değeri dışında çok iyi bir monitör IPS'ler arasında en iyi renklere ve siyahlara(Kontrast) sahip olan monitör ama full rekabetçi oynayan biri için yavaş kalabilir dediğim gibi gecikmesi biraz kötü.

Gigabyte olanın gecikme değeri çok iyiydi ama onunda kontrasta sorunu var. Full rekabetçi oyun oynacak birisi için en iyi tercih bence bu olur.

LG ise MSI ve Gigabyte'ın ortası ama onunda fiyatta sorun var diğer monitörlerden bin TL daha pahalı ama o farka değmez. Aynı fiyata düşerse alınır ama.

ASUS'un eksisi düzgün inceleme videosu olmaması, MSI LG ve GIGABYTE hakkında bu bilgileri Hardware Unboxed kanalından öğrendim kendim için araştırırken ama ASUS'u araştırırken hiç cihazla yapılmış test bulamadım.

Link Epey linki birde akakçeden bakarsanız iyi olur bazı siteler olmayabiliyor Epeyde.

Son düzenleme:
17K olabilir mi bütçen?

Onun dışında baktığın asus fiyatına göre iyi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…