2K 260Hz vs 4K 144Hz vs OLED 240Hz

Bütçe
40.000TL

Nui

Yoctopat
Daha fazla  
Monitör
Samsung Odyssey G9 OLED, Asus TUF Gaming VG27AQML1A, G7 LS28BG702EPXUF
Günlerdir kafamı karıştıran bir tercih var, ilk öncelikle kullanım amacım video düzenleme, yayın, oyun, film, 3D modellemesine kadar çoğu amacı barındırıyor oyun olarak genellikle sadece Minecraft fakat nadiren de olsa hikayeli oyun oynadığım olabiliyor.

1 tane monitör alıp için işinden çıkasımda var fakat okuduğum kadarıyla kronik sorunları olabiliyormuş ve 3 tane monitör değil de 2 monitör genişliğindeymiş. Bana hem ana oyun ekranı hem OBS hem de diğer işler için 3. bir ekran lazım 3'e bölüp kullanma için ne kadar uygundur bilmiyorum fakat OLED olması çok ilgimi çekti:

Onun dışında monitör standı ile 3 monitörü 0 mesafeyle yan yana dizme fikrimde var ama ne yapacağımı bilmiyorum eğer 3 monitör alacaksam 3ününde aynı olmasını isterim ve şu monitörler arasında kaldım. 4K 144Hz mi 2K 260Hz mi daha tatmin edici olur bilemedim:

Bütçem: 40k.

Sistem özelliklerim:
4070 Ti Super 16 GB.
Ryzen 9 7950x3D.
MSI X670E Wi-Fi Gaming.
64 GB RAM 6400MHz.
4TB Samsung 990Pro.

Nadiren hikayeli oyunlar oynuyorsan 4K işini görecektir FPS oyuncusu değilsin Hz çok önemli değil senin için çözünürlük daha ön planda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu izlemeni öneririm.

OLED bence renk kalitesi çok iyi her konuda işinizi görür sadece yanık yapabiliyor.
Renk kalitesi benim için önemli aynı zamanda tepkime süresi vs. iyi olsun isterim. Yanık olayını çok duydum o yüzden endişeliyim uzun kullandım da öyle bir sorunla yaşarım diye korkuyorum.

Nadiren hikayeli oyunlar oynuyorsan 4K işini görecektir FPS oyuncusu değilsin Hz çok önemli değil senin için çözünürlük daha ön planda.
4K ile 2K arasında gözle görülür fark var mı? 3 tane 4k monitörü o ekran kartına bağlarsam sorun yaşar mıyım performans açısından 3ündede tabiki oyun oynamayacağım fakat yinede 3 tane 4k ekranın piksellerini işlemesi bana sorun yaşatır mı? ve attığım o 2 model monitörü kıyaslarsanız hangisi daha iyi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…