2K 27 inç Monitör Önerisi

özcanyrc

Yoctopat
Daha fazla  
5070'li bir sistem kurdum. Monitör almam lazım, almışken 2K alayım diyorum ne önerirsiniz? Hz değeri çok önemli değil, hikayeli oyunlar ve dizi film izleyeceğim FPS/Rekabetçi oyunu oynamıyorum.

Benim bulduklarım:

VA iyi değil diye biliyorum. AOC'nin daha düşük fiyatlısını buldum Hz farkı var sanırım sadece
+ olarak bu ekran görüntü kalitesi için monitörlerde neye bakıyoruz IPS olunca iyi oluyor diye biliyorum.

VA iyi değil diye biliyorum. AOC'nin daha düşük fiyatlısını buldum Hz farkı var sanırım sadece
+ olarak bu ekran görüntü kalitesi için monitörlerde neye bakıyoruz IPS olunca iyi oluyor diye biliyorum.

Hocam AOC Q27G4XF fiyatı 9K sizce iyi midir görüntüsü yoksa hayır asla alma çok kötü mü dersiniz?

Güzel diyorsanız alayım o zaman pivot özellikleri de hoşuma gitti 1000 TL yide yerim kalsın.
Senin kullanımına VA daha çok uyuyor, kaliteli olduğu için bu modeli önerdim. Kendim Oled TV almasaydım, VA TV alıcaktım zaten. Bunun mantıklı bir açıklaması var ancak açıklamaya üşeniyorum, o 1k farka değer emin olabilirsin.

Senin kullanımına VA daha çok uyuyor, kaliteli olduğu için bu modeli önerdim. Kendim OLED TV almasaydım, VA TV alacaktım zaten. Bunun mantıklı bir açıklaması var ancak açıklamaya üşeniyorum, o 1K farka değer emin olabilirsin.

va/tn genel olarak rekabetçi oyunlar için değil mi IPS renk doygunluğu daha iyi diye biliyorum ben attığınız rehberde sanırım yeni VA'lar renk açısından iyi diyor tam okumadım fakat +lar -ler yapınca 9Klık olan daha iyi gibi geldi. Fakat görüntü kalitesinden çok emin dğeilim onu da size sordum güzel dediniz.

+Lar
Pivot özelliği var
Curved Değil
32 inç biraz büyük olabilir belki 27 inç eski monitörüm

- Ler
Görüntü kalitesi?

va/tn genel olarak rekabetçi oyunlar için değil mi IPS renk doygunluğu daha iyi diye biliyorum ben attığınız rehberde sanırım yeni VA'lar renk açısından iyi diyor tam okumadım fakat +lar -ler yapınca 9Klık olan daha iyi gibi geldi. Fakat görüntü kalitesinden çok emin dğeilim onu da size sordum güzel dediniz.

+Lar
Pivot özelliği var
Curved Değil
32 inç biraz büyük olabilir belki 27 inç eski monitörüm

- Ler
Görüntü kalitesi?
TN için evet ama VA için tam tersi.

Hız TN>IPS>VA
Kontrast oranı VA> IPS>TN

Renk gamutu ve parlaklık panelden bağımsız.

TV'lerin %80'i VA panel panel kullanır. Qled, mini led, neo qled, led vs hep arka aydınlatmaya ilgilidir. Panel türü çok istisna bir durum değilse VA kullanıyordur. TCL ve Samsung VA panel kullanıyor. 55c6k, 55c7k, 55c8k vs hep VA panel.

Yüksek kontrast oranı dizi ve film için çok önemlidir.

Rtings'e girip TV panel türünü filtrele kullanılan panelleri görürsün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı