Hocam 15k civarina guzel bir monitor önerir misiniz bana? Valorant oynuyorum yucelik elodayim. Amacim radianta kasmak falan degil baktigim zaman guzel gozuksun Valorant harici tamamen story oyunlar oynuyorum renk ve goruntu kalitesi on planda benim icin.
IPS Daha iyi degil mi goruntu kalitesinde hocam bilmedigim icin soruyorumTüketici için VA panel daha mantıklı olur bu bütçelerde.
Bu monitörü öneririm görüntü kalitesi için.
Eğer bütçeniz çıkarsa VA MiniLED monitör alabilirsiniz.MSI MAG 275CQRF-QD 27" 1 ms WQHD Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI MAG 275CQRF-QD 27" 1 ms WQHD Curved Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MAG 275CQRF-QD 27" 1 ms WQHD Curved Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 10.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu model MiniLED.
IPS modeller arasından da 15k bütçede önereceğim G274qpx olur. Bütçesindeki en iyi görüntü kalitesine sahip model. Yine de VA panel kadar iyi Kontrast'ı olmadığı için G65b ve MAG275CQRf qd modelinden geri kalıyor.
IPS daha iyi degil mi goruntu kalitesinde hocam bilmedigim icin soruyorum.
Herkesin cok farkli fikirleri var hocam. En mantiklisi gozumuzle gorup almak. Deneme yanilmayla yapilacak is degil bu anlasildi.IPS panellerin renk doygunluğu daha iyi olur VA panellere göre. En azından giriş-orta seviyede böyle oluyor. Ayrıca giriş seviye VA panellerde ghosting sorunu oluyor. Yalnız kaliteli VA paneller IPS kadar canlı renkler verebiliyor. Ayrıca IPS panellerin ortalama kontrast oranı 1000:1 iken en kötü VA paneller bile 2000:1 oranında kontrast verebiliyor.
Doğal olarak en kaliteli IPS paneller bile kontrast konusunda VA paneller ile yarışamazken, kaliteli VA paneller IPS kadar canlı renkler verebiliyor. Konrast direkt görüntü kalitesini artırdığı için üst seviye VA panel>ips panel oluyor. Hem doygun renkler hem de yüksek kontrast. Kaliteli panel kullanıldığı için ghosting sorunu da yok. 10 tane televizyon varsa 8 tanesi VA panel 2 tanesi IPS panel. Çünkü VA panel kaliteliyse IPS'ten daha iyi görseller sunabiliyor.
Bu attığım konudaki 4.sayfayı incele. Uzun uzadıya sebebini açıklayan var.
VA vs IPS panel
Şimdi şöyle bir analiz yapacak olursak, VA panel arasında ve IPS panel arasında fiyat farkı var hem de bayağı bir fiyat varkı var IPS panelin fiyati 30.000 TL'den başlayıp VA panelin fiyatı ise 5.000 TL diyelim. Hadi diyelim ki VA panel en iyi monitörü olsun fiyatı 15.000 TL olsun diyelim. Bir...techolay.net
En basitinden şu Resim'e bakabilirsin. IPS panel düşük kontrast yüzünden parlıyor.
Eki Görüntüle 2367802
Msi olanın incelemesine bakmak istersen konusu açılmış zaten.
Rehber: İnceleme: MSI MAG 275CQRF-QD 1440p 170 Hz VA monitör nasıldır?
Panel ve Arka Aydınlatma Bilgisi https://www.panelook.com/SG2701G02-2_CSOT_27.0_CELL_overview_59176.html Quantum Dot Edge LED dizilimine sahip bir arka aydınlatma kullanılmış. Bu arka aydınlatmaya da 165 Hz, native 8-bit ve a-Si TFT bir VA panel eşlik ediyor. Teorik kontrast değeri de 4000:1...www.technopat.net
Herkesin cok farkli fikirleri var hocam. En mantiklisi gozumuzle gorup almak. Deneme yanilmayla yapilacak is degil bu anlasildi.teşekkürler yardimin icin.
MSI 27' MAG 275CQRF czy Samsung 27' Odyssey G6 czy Msi 27' MAG, który lepszy? Porównanie na Ceneo.pl Hangisini alayim sizce bunlarin arasindan?Siz yine bir gözünüzle görün ama kaliteli bir VA panele bakın. 6-7 bin TL'ye satılan giriş seviye panellere bakıp bu VA panel kötüymüş demeyin. Ayrıca konuda IPS daha iyi diyenlere bakma bile. Açıklama yapmadan tartışmasız IPS daha iyi diyenlerin gözümde bir geçerliliği yok. Kanıt sunmadan ve açıklama yapmadan kafasına göre IPS daha iyi diyor. Niye diyorsun verecek cevabı bile yok. Attığım Samsung paneli de kullanan birçok kişinin yorumlarına baktım. Birçok yerden incelemelerine de baktım. Beğenilmeyen monitörleri önermem merak etmeyin. Kendim de bütçemi artırmaya çalışıyorum eğer alabilirsem OLED alamazsam VA panele geçeceğim.
Biraz daha bilgilenmek istiyorsanız şu iki Rehber'e bakabilirsiniz.
Rehber: Monitörlerle Alakalı Sorular ve Doğru Bilinen Yanlışlar
Merhaba. Bugün sizlere, monitörler hakkında bazı bilinen doğruları ve yanlışları paylaşacağım. Ek olarak biraz soru-cevap şeklinde ilerleyen diyaloglar da ekleyeceğim. Yanlış Cevap: TN panel, en hızlı LCD panel türüdür. Doğru Cevap: Modele göre değerlendirme yapılmalı, panel türüne bakarak en...techolay.net Rehber: VA monitör tavsiyeleri
Philips 25M2N3200W 1080p, 24.5", 240 Hz. %135 sRGB Volume, %95 DCI-P3 Volume, %92 Adobe RGB Volume. 3500:1 kontrast orani. 310cd maksimum parlaklik. Stok haldeki black smearing miktari fena degil, gecikme suresi de fena degil. "Faster" overdrive moduna cekince black smearing belirgin sekilde...techolay.net
Samsung G65b ve MSI MAG275CQRf qd modelinde quantum dot var. Renkleri daha canlı vermesini sağlıyor. Kaliteli panellerde bulunuyor bu özellik. Bu tarz teknolojilerle IPS ile arasındaki farkı kapatıyorlar işte.
Attığım Samsung panelin 32 inç olanının incelemesine bakın.
Bu da attığım MSI monitörün incelemesi.Samsung Odyssey G65B S32BG65 Review
The Samsung Odyssey G6 S32BG65 is a 1440p gaming monitor, part of the 2022 Odyssey gaming lineup. It has a 1000R curved 32-inch screen, built with a VA panel. It...www.rtings.com
Ha yine de istemiyorsan g274qpx alabilirsin. İPS olarak en iyi modellerden biri zaten.
MSI G274QPX 27" 1 ms 2K IPS 240 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI G274QPX 27" 1 ms 2K IPS 240 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI G274QPX 27" 1 ms 2K IPS 240 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 13.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
MSI 27' MAG 275CQRF czy Samsung 27' Odyssey G6 czy Msi 27' MAG, który lepszy? Porównanie na Ceneo.pl hangisini alayim sizce bunlarin arasindan?
Samsung 12K TL ye denk geliyor. Biraz daha pahali hepsinden daha iyi diyebilecegimiz birsey var mi? Hem goruntu kalitesi hem Hertz yuksek olan vs.E2 olan yenisi olduğu için öncelikli önerim o olur. Çünkü kontrast olarak MAG olan Samsung'tan biraz daha iyi. Hem de yenisi olduğu için biraz daha iyi olur. Eğer E2 olan değil de normal versiyon ile Samsung'u kıyaslayacak olursak yine MSI'ın Kontrast'ı bir tık daha iyi olduğu için onu öneririm. Yalnız yenileme hızını yüksek istiyorsanız Samsung olanda alınabilir. MAG275CQRf qd E2 >samsung G65b = MAG275CQRf qd.
Eğer birbirlerinin arasında fiyat farkı fazlaysa en ucuzunu alabilirsiniz. Hepsi güzel modeller.
Samsung 12K TL'ye denk geliyor. Biraz daha pahali hepsinden daha iyi diyebilecegimiz bir şey var mi? Hem goruntu kalitesi hem Hertz yuksek olan vs.
Peki duz ekran bu fiyat bandinda ne onerirsiniz?Renk gamutu benzer, parlaklık olarak daha iyi, yenileme hızı daha yüksek ve Kontrast'ı biraz daha kötü. İhtiyacınıza göre seçebilirsiniz. Ha bir de renk doğrulu daha iyi. Stok ayarlarda kalibrasyon yapmaya pek gerek kalmıyor.