2K 27" monitör tavsiyesi

YıldırayDgn

Kilopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
İyi günler hazırda AOC 2G2u model monitör kullanıyorum yavaştan sistemimi güncellemeyi düşünüyorum. Almışken 2K ve 27" modellere bakıyorum. Bütçem çok zorlarsam 15k civarlarına ulaşır maksimum.
Sistem olarak RTX 2060 ve R5 5600 kullanıyorum. İşlemciyi yakın zamanda aldığım için çok değiştirmeye yanaşmıyorum. Onun yerine 2K monitör alıp ekran kartını güncellemeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Ayrıca monitör standım bulunuyor ona takacağım onun içi monitörde ki stant özelliği önemli değil F/P olarak en mantıklı ürünü tercih etmek istiyorum.
Uygun F/P monitör önerilerine açığım iyi sosyaller dilerim.

Ekran kartı yükseltecekseniz mantıklı. İşlemci yükseltmek isterseniz AM5 geçmeniz lazım ki bir şeye yarasın onun içinde hem anakart hem ramleri yenilemeniz gerekecek. Sadece ekran kartı yükseltmek fiyat açısından en makul olanı.

Monitör olarak

Merhaba önerilerim :

1. ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 27"

Özellikler: 2K çözünürlük, 170 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi, IPS panel.

Fiyat: Yaklaşık 8.000 TL.

Link : ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27" 170Hz 1ms HDMI DP G-Sync FreeSync HDR10 WQHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

2. ViewSonic Omni VX2780J-2K 27"

Özellikler: 2K çözünürlük, 170 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi, IPS panel, pivot özelliği.

Fiyat: Yaklaşık 6.999 TL.

3. LG 27" 27GR83Q-B

Özellikler: 2K çözünürlük, 240 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi, G-SYNC desteği.

Fiyat: Yaklaşık 15.000 TL.

Link : LG 27" UltraGear 27GR83Q-B 1Ms 240Hz IPS QHD Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, LG UltraGear Oyuncu Monitörü modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Öneririm yardımcı olabildiysem ne mutlu bana iyi forumlar iyi günler.

Ekran kartı yükseltecekseniz mantıklı. İşlemci yükseltmek isterseniz AM5 geçmeniz lazım ki bir şeye yarasın onun içinde hem anakart hem ramleri yenilemeniz gerekecek. Sadece ekran kartı yükseltmek fiyat açısından en makul olanı.

Monitör olarak

Ekran kartını güncellemek bana da en mantıklı tercih geliyor hocam yavaş yavaş AM5 geçişini tamamlarım ileride bakalım.

Dell G2724D modelde panelin değiştini belirtiyorlar hala almak mantıklı mı?​

MSI G274QPF E2 27 Ölü piksel oranı çok fazla olduğunu fark ettim kaliteli satıcıdan almak için bütçeyi çok aşıyor almak mantıklı mı?​

Asus ROG Strix XG27ACS 27 aklıma yatan en mantıklı tercih bu model gibi duruyor.​

Farklı önerileriniz olursa çok sevinirim teşekkürler.

2K'da rahat bir oyun deneyimi için minimum 3080Tİ falan sahibi olman lazım veya 4070. 2K monitör almanın o sistem ile çok esprisi olmaz.
Ekran kartına güncelleme yapacağım hocam.

Merhaba önerilerim :

1. ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 27"

Özellikler: 2K çözünürlük, 170 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi, IPS panel.

Fiyat: Yaklaşık 8.000 TL.

Link : ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27" 170Hz 1ms HDMI DP G-Sync FreeSync HDR10 WQHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

2. ViewSonic Omni VX2780J-2K 27"

Özellikler: 2K çözünürlük, 170 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi, IPS panel, pivot özelliği.

Fiyat: Yaklaşık 6.999 TL.

3. LG 27" 27GR83Q-B

Özellikler: 2K çözünürlük, 240 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi, G-SYNC desteği.

Fiyat: Yaklaşık 15.000 TL.

Link : LG 27" UltraGear 27GR83Q-B 1Ms 240Hz IPS QHD Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, LG UltraGear Oyuncu Monitörü modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Öneririm yardımcı olabildiysem ne mutlu bana iyi forumlar iyi günler.
ViewSonic Omni VX2780J-2K 27" Nasıl hocam önerirmisiniz?
LG 27" 27GR83Q-B model ile 240 Hz olarak yükseltmek mantıklı olur mu?

Son düzenleme:
Tekrardan Merhaba, sorularınıza olabildiğince cevap vermeye çalıştım.

1. ViewSonic Omni VX2780J-2K 27" Monitör Hakkında Görüşüm:

Bu monitör, 2K (2560x1440) çözünürlük, 170 Hz yenileme hızı ve 1 ms (MPRT) tepki süresi sunan bir IPS panele sahiptir. AMD FreeSync™ Premium desteği ile ekran yırtılmalarını ve takılmaları minimize eder. Ayrıca, HDR10 desteği ve geniş renk gamı ile canlı ve net renkler sağlar. Ergonomik tasarımı sayesinde yükseklik ayarı, eğme, döndürme ve pivot özellikleriyle kullanım kolaylığı sunar.

Mevcut sisteminizdeki RTX 2060 ekran kartı, 2K çözünürlükte bu monitörle uyumlu çalışacaktır. Ancak, yüksek yenileme hızlarından tam anlamıyla faydalanmak için oyunlarda grafik ayarlarını optimize etmeniz veya gelecekte ekran kartınızı yükseltmeyi düşünmeniz gerekebilir.

LG 27" 27GR83Q-B Modeli ile 240 Hz'e Yükseltmek Mantıklı mı?

LG 27GR83Q-B modeli, 2K çözünürlük ve 240 Hz yenileme hızı sunan üst düzey bir monitördür. Ancak, RTX 2060 ekran kartı, 2K çözünürlükte 240 FPS değerlerine ulaşmakta zorlanabilir. Bu nedenle, bu monitörün sunduğu yüksek yenileme hızından tam anlamıyla faydalanmak için daha güçlü bir ekran kartına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Özet:

Eğer yakın zamanda ekran kartınızı yükseltmeyi planlamıyorsanız, ViewSonic Omni VX2780J-2K 27" monitör, mevcut sisteminizle daha uyumlu bir seçenek olacaktır. Ancak, gelecekte daha yüksek performanslı bir ekran kartına geçiş yapmayı düşünüyorsanız, LG 27GR83Q-B gibi 240 Hz yenileme hızına sahip bir monitör, uzun vadede daha mantıklı bir yatırım olabilir.

Yardımcı olabilirsen ne mutlu bana iyi forumlar iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı