2K Gaming monitör önerisi

Bütçe
12000

barisskayaa

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir sistem alacağım o yüzden 2K monitöre ihtiyacım var. Çok piyasayı bilmiyorum ama bütçem 12K civarı gerçekten fiyatına değecek bir ürün olursa zorlayabilirim.

Çok iyi monitör tavsiye ederim.
Baktım da bunun ekranı VA sanki IPS daha iyi diye biliyorum. Aralarında neler fark eder birbirlerine göre avantajları nelerdir.

Baktım da bunun ekranı VA sanki IPS daha iyi diye biliyorum. Aralarında neler fark eder birbirlerine göre avantajları nelerdir?

Çoğu IPS'ten hızlı.
Renk gamutu yüksek.
Parlaklığı yüksek.
Siyahları iyi.
Kontrastı iyi.

Tek eksisi VA olduğu için biraz Black smearing mevcut. Fark edilmeyecek seviyede diyebilirim.

UFO testine bakmak istersen. Gördüğün gibi IPS'ten net gösteriyor ve hızlı.

Desktop Screenshot 2025.03.12 - 18.58.35.95.png

İncelemelerini de paylaşayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Beğenmedim atan arkadaşlar kendi fikirlerini de belirtebilir mi? VA olduğu için beğenmedim ifadesi atmak yerine mesela. @CodeNR @Iwatani Naofumi

Arkadaşın attığının 32 inc olanını kullanıyorum. Panel VA ama 240Hz çok da memnunum. Ayrıca Smart özelliğide var. YouTube, Amazon gibi uygulamalar yükleyebiliyorsunuz. Kendi şarjlı kumandası var kullanması ve yönetmesi çok keyifli. Geçişler ve ayarlar çok kullanışlı. Bende kendimce tavsiye ederim. 2 ay önce filan 14 bine almıştım.

Arkadaşın attığının 32 inc olanını kullanıyorum. Panel VA ama 240Hz çok da memnunum. Ayrıca Smart özelliğide var. YouTube, Amazon gibi uygulamalar yükleyebiliyorsunuz. Kendi şarjlı kumandası var kullanması ve yönetmesi çok keyifli. Geçişler ve ayarlar çok kullanışlı. Bende kendimce tavsiye ederim. 2 ay önce filan 14 bine almıştım.

IPS fanboyluğu yapmak yerine araştırıp iyi bir modeli tercih etmişsiniz. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

IPS fanboyluğu yapmak yerine araştırıp iyi bir modeli tercih etmişsiniz. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Bunu alırken vatan personeli LG 32 UltraGear IPS modeline çok yöneltmeye çalıştı. İki üründe yan yanaydı inceledim, kurcaladım tercihimi bundan yana kullandım. Forumlarda bende çok araştırmıştım hep IPS deniliyordu. Çalışana nedenini sorunca VA da ölü pixel çıkma ihtimali yüksek diyebildi sadece. Denerken çıkarsa değiştirmiyor musunuz dedim değiştiriyoruz dedi zaten :) incelemeleride, testleride hoşuma gitmişti gayet de memnunum.

Bunu alırken vatan personeli LG 32 UltraGear IPS modeline çok yöneltmeye çalıştı. İki üründe yan yanaydı inceledim, kurcaladım tercihimi bundan yana kullandım. Forumlarda bende çok araştırmıştım hep IPS deniliyordu. Çalışana nedenini sorunca VA da ölü pixel çıkma ihtimali yüksek diyebildi sadece. Denerken çıkarsa değiştirmiyor musunuz dedim değiştiriyoruz dedi zaten :) incelemeleride, testleride hoşuma gitmişti gayet de memnunum.

Verdiği cevapta beğenmedim ifadesi atan arkadaşlar kadar mantıklıymış. :D

Bu model taş gibi. LG'nin 10-14K aralığında satılan modelleri bundan kötü. VA'nın iyi olanını bulmak zor bu iyi olan nadir monitörlerden. G6 değil de G5 olsaydı farklı düşünürdünüz. Maalesef G3 ve G5 gibi VA monitörlerden dolayı G6 ve Neo G7 gibi taş gibi modellere de laf eden insanlar var. Halbuki hepsi farklı monitörler. G3 ve G5 sıkıntılı ve kötü monitörler. G6 ve üstü taş gibi.

Verdiği cevapta beğenmedim ifadesi atan arkadaşlar kadar mantıklıymış. :D

Bu model taş gibi. LG'nin 10-14K aralığında satılan modelleri bundan kötü. VA'nın iyi olanını bulmak zor bu iyi olan nadir monitörlerden. G6 değil de G5 olsaydı farklı düşünürdünüz. Maalesef G3 ve G5 gibi VA monitörlerden dolayı G6 ve Neo G7 gibi taş gibi modellere de laf eden insanlar var. Halbuki hepsi farklı monitörler. G3 ve G5 sıkıntılı ve kötü monitörler. G6 ve üstü taş gibi.

Deneyimimi anlatmama bile beğenmedim atmış arkadaş. Fanboy demek istemiyorum ama yorum bile yapmadan disslike atmaya odaklı demek ki.
Doğru G5 serisi sorunlu fakat g6'dan başlar yukarı gittikçe araştırmalarım ve bildiklerim sonucunda gayet kaliteli ve üst seviye cihazlar.

Deneyimimi anlatmama bile beğenmedim atmış arkadaş. Fanboy demek istemiyorum ama yorum bile yapmadan disslike atmaya odaklı demek ki.
Doğru G5 serisi sorunlu fakat g6'dan başlar yukarı gittikçe araştırmalarım ve bildiklerim sonucunda gayet kaliteli ve üst seviye cihazlar.

Herhangi bir IPS önerseydiniz tam tersi beğendim ifadesi atardı. İncelemesine bakmazlar. IPS mi VA mı ona göre değerlendirirler. Bir de markası ASUS ve MSI ise çok iyi. Ha son olarak bir de 0.5ms veya 1ms yazıyorsa bundan iyisi yok. Renk gamutu, kontrast, siyah seviyesi, UFO testi vs hiç bakmazlar. Araştırma nedir bilmezler. Sadece üstte yazdığım şeylere göre değerlendirirler. Ciddiye almaya bile değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı