Hepinize iyi geceler. Ekran kartı bakıyorum 2K için 4070 Ti 25 bin TL civarında. 4060 Ti ise 15k civarında. Arada 10 bin TL fark var. 4060 Ti 2K'da memnun eder mi yoksa 10k fazla verip 4070 Ti almak daha mı mantıklı?
Ve son olarak 15-20k arası hangi ekran kartını önerirsiniz 2K için?
7900XT önerirdim ama RT açınca 4070Ti seviyesine düşüyor. Klasik AMD işleri. Kart potansiyellerini çöp driver ile öteye götüremiyorlar.
2K için kesinlikle 4070Ti alın. İkinci el alırım diyorsanız 24GB RTX3090 çok güzel gider. 750W PSU masrafına girerseniz ciddi anlamda ölümsüz 2K-4K manyağı kart almış olursunuz. 3090Ti da çok sağlam ama biraz daha PSU istiyor.
7900XT önerirdim ama RT açınca 4070Ti seviyesine düşüyor. Klasik AMD işleri. Kart potansiyellerini çöp driver ile öteye götüremiyorlar.
2K için kesinlikle 4070Ti alın. İkinci el alırım diyorsanız 24GB RTX3090 çok güzel gider. 750W PSU masrafına girerseniz ciddi anlamda ölümsüz 2K-4K manyağı kart almış olursunuz. 3090Ti da çok sağlam ama biraz daha PSU istiyor.
İkinci el almayı, seçebilmeyi, kendime güvenmeyi vs çok isterdim ama ilk kez pc topluyorum, anlayan herifler 3 saat ikinci el ekran kartı alımında konuşuyorlar ama ben hiç bilmiyorum tecrübesizim. O yüzden 2. el almaya çok korkuyorum maalesef.
Biz bu adamlarla aynı oyunu mu oynuyoruz? Ben 4060 Ti ile 1080P'de DLSS 3.0 ile (Kalite + FG) ultra 100+ FPS oynuyorum, ki %10 darboğazım var işlemciden ötürü.
RTX 4090 testine baktım tamamen aynı şekilde 80 FPS ortalamasını ancak alabilmiş 4K'da. Videoları izliyorum anlam veremiyorum.
Tamamdır tekrar baktım millet oynamayı bilmiyormuş, bu adam en akla yatkın performansı almış.
4080 altındaki kartları sattıracak tek şey FG ve DLSS 3.0. Ayrıca VRAM Compress olayı gelmezse ciddi anlamda patlayacak bu kartlar. 4070Tİ harici içine DLSS 3.0 ve FG eklenmiş 3000 serisi. Çoğu kişi de NVIDIA VRAM politikasından şikayetçi. Ben de 3090 almaya karar vermeden önce 4070Ti KFA2'ye karar verdim Almanya'dan, fiyatlardan ötürü vazgeçtim. FG olmayan oyunlarda pek fark yok. 12 GB VRAM'de çoğu oyunda sırıtıyor şimdiden. Spiderman Miles Morales/Remastered ve Resident Evil 2 gibi oyunlarda 2K minimum 10GB VRAM tüketiyor.
VRAM sıkıştırma olayı umarım gelir de NVIDIA 3070/Ti 8GB'de olduğu gibi çuvallamaz.
4080 altındaki kartları sattıracak tek şey FG ve DLSS 3.0. Ayrıca VRAM Compress olayı gelmezse ciddi anlamda patlayacak bu kartlar. 4070Tİ harici içine DLSS 3.0 ve FG eklenmiş 3000 serisi. Çoğu kişi de NVIDIA VRAM politikasından şikayetçi. Ben de 3090 almaya karar vermeden önce 4070Ti KFA2'ye karar verdim Almanya'dan, fiyatlardan ötürü vazgeçtim. FG olmayan oyunlarda pek fark yok. 12 GB VRAM'de çoğu oyunda sırıtıyor şimdiden. Spiderman Miles Morales/Remastered ve Resident Evil 2 gibi oyunlarda 2K minimum 10GB VRAM tüketiyor.
VRAM sıkıştırma olayı umarım gelir de NVIDIA 3070/Ti 8GB'de olduğu gibi çuvallamaz.
O zaten gelmedi mi? Benim bildiğim RTX 4000 serisinin bir esprisi de önbellek kaynaklı VRAM tüketimine yardımcı olmaktı bunun dışında ayrı bir durum mu var?
Yalnız bazı oyunların da VRAM tüketimi komik özellikle RE serisi. Texture köklüyoruz da nereye köklüyouz belli değil, hani gözüm iki farklılık görse de VRAM yediğine değse helal olsun diyeceğim. Eski oyunlarda MSAA köklemekten farksız. Ama UE5 bomba gibi düştü insanlar Remnant 2'ye optimizasyon diyor da göz var nizam var oyun motoru ortada yani. VRAM'e gelene kadar kartların kas gücü yıkılıyor. Bunun bir ötesi 1080P'de RTX 4080 ayarında kartlara ihtiyaç duyulması demek. Ya da daha fazla kare yaratabilecek bir teknoloji.