2K monitör 1080P'de kullanılırsa ne olur?

403377

Hectopat
Yakın zamanda 2K monitör alacağım. Ekran kartım şu an 2K high-Ultra ayarlarda çoğu oyunu 60 FPS açıyor. Fakat ileride açmaz diye düşünüyorum. 2K monitörü 1080p kullanırsam, native 1080P'den ne farkı olur?

Gözün bozulur. Native 1080p den daha kalitesiz bulanık görüntü alırsın. Keşke 1080p alsaydım da gözüm bozulmasaydı dersin. Renk canlılığı kaybolur.

Pekte iyi olacağını sanmıyorum bu arada ekran kartınız nedir?

Ekran kartın nedir? FSR-DLSS gibi teknolojilerle ayakta kalır diye düşünüyorum. Ama yine de saf 1080p istiyorsan ekran kartı driverından ölçeklendirme yok yaparsın, yanlar siyah kalır ama 1080p olur.

Görüntüyü bulanık görürsün 720p gibi görürsün o kadar. Tavsiyem 2k monitörde 2k oynaman.

Ben şuan RX 6600 ile birlikte 2K 165Hz monitör kullanıyorum, genelde 2K kullanıyorum ama Ultra 2K yetmeyen oyunlarda, 1080P çekip RSR açıyorum. (Masaüstü çözünürlüğü sabit 2K) Bu şekilde grafik gayet tatmin edici oluyor ve FPS tarafında 1080P'nin verdiği FPS'i alıyorsun. Ama şunu söyleyeyim Ultra yapıp 1080P yapacağına 2K yap, High ayarlara çek görüntü çok daha güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…