2K monitör 1080P'de sorun yaratır mı?

troNN

Femtopat
Daha fazla  
Hep CS, Valorant gibi rekabetçi oyunları oynamak istiyorum hem de hikayeli oyunlar oynamak istiyorum. 4070 almayı planlıyorum. Sizce 2K monitör alsam hikayeli oyunlarda 2K çözünürlükte oynayıp CS gibi oyunlarda 1080e çeksem ciddi bir görüntü problemi yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep CS, Valorant gibi rekabetçi oyunları oynamak istiyorum hem de hikayeli oyunlar oynamak istiyorum. 4070 almayı planlıyorum. Sizce 2K monitör alsam hikayeli oyunlarda 2K çözünürlükte oynayıp CS gibi oyunlarda 1080e çeksem ciddi bir görüntü problemi yaşar mıyım?
Yaşamazsınız

Evet. 2K'ya göre çok daha bulanık bir görüntü alırsınız çünkü monitör 2K çözünürlük için tasarlanmış, 1080P için değil.

Görüntü blurlanma yapıyor. Çünkü 1440p alana sığan pikselleri sen 1080P'ye indirgeyerek piksellerin 1440P'lik alana sığmasına neden oluyorsun.
1080p düzenindeki pikseller 1440P'lik alana sığmak için büyüyorlar.
Görüntünün keskinliği ve kalitesi bozuluyor.

Peki oyun içi ayarlarda çözünürlük ölçeklendirmesinde neden aynı problemi yaşamıyoruz?
Ben 1080p bir monitör kullanmaktayım, NVIDIA'nın çözünürlük ölçeklendirme ayarını açarak 2K & 4K görüntüde oldukça kalite bir şekilde farkı görebiliyorum.
Bu olayın tam tersini düşünürsek yani; 2K & 4K bir monitörde "oyun içi ayarlarda" NVIDIA'nın çarpan ölçeklendirmesini açıp ölçeklendirmeyi 1080P'ye düşürürsek aynı kaybı yaşar mıyız?
Bunu deneyimleyen bir arkadaş konuya açıklık getirirse sevinirim şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı