2K monitör güçsüz ekran kartında kullanılır mı?

Rekabetçi oyunlar oynayacaksanız, RTX 4060 QHD monitör için yeterli olacaktır.
Son çıkan modern oyunları oynamak isterseniz DLSS + FG ve grafik ayarlarını düşürebilirsiniz.
QHD monitör aşırı konfordur FHD'den geçen için. Bütçe varsa alın derim QHD'yi.
İleride illa ki daha güçlü bir ekran kartı alırsınız.

Bu kişisel deneyimler alakalı ama ben çift monitorde 24" tercih ediyorum 27" büyük geliyor. Laptopla beraber kullanınca arada kocaman boyut farkı oluyor ama yine de bu sizin tercihiniz ben sadece kendi deneyimimi söyledim. Laptoptan film açar yattığım yerden izlerim derseniz 27" çok daha mantıklı duruyor

Bu kişisel deneyimler alakalı ama ben çift monitorde 24" tercih ediyorum 27" büyük geliyor. Laptopla beraber kullanınca arada kocaman boyut farkı oluyor ama yine de bu sizin tercihiniz ben sadece kendi deneyimimi söyledim. Laptoptan film açar yattığım yerden izlerim derseniz 27" çok daha mantıklı duruyor
Aslında benim için temel sorun boyuttan ziyade QHD ve FHD farkı. 2K bir monitör mükemmel görüntü kalitesine sahip ancak 4060 ile 2K deneyimini her oyunda yaşayamayacağım ileride ve 1080p bir oyun ya da video deneyiminde beni üzebilir

Aslında benim için temel sorun boyuttan ziyade QHD ve FHD farkı. 2K bir monitör mükemmel görüntü kalitesine sahip ancak 4060 ile 2K deneyimini her oyunda yaşayamayacağım ileride ve 1080p bir oyun ya da video deneyiminde beni üzebilir
Gerçi o da doğru 1080pden 2kya geçince vay be oluyor insan ama çabuk geçiyor bu his. Ama 2kdan 1080e düşmek baya üzer. Bütçen ne olur bilmiyorum ama bir iki sene sonra yetmediği zaman bilgisayarı güncellemeyi de düşünebilirsin.

Hocam 4060 öldürülüyor biraz, lakin 2K yüksek ayarlarda rahat oynatacak bir kart şu noktada. İçiniz rahat olsun eğer diyorsanız 2K almak istiyorum hiç bir sorun olmayacak merak etmeyin.

2K alın derim. Hem çoğu oyunu 2K oynarsınız, video/film izlersiniz. Ayrıca 1080p oynarken çok fark olmaz.

Merhaba arkadaşlar,
Monitörler hakkında pek bir fikre sahip değilim. Sorum şu, 2K bir monitör alsam ve ekran kartım bir oyunu 2K oynatacak güce sahip olmasa ya da YouTube'da bir video 2K desteklemese görüntü kötü mü gözükecek? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

4060 2K için güçsüz bir kart keza Vrami'de unutmamak gerek. Hikayeli oyunlar oynayacaksan seni pek tatmin etmez FPS oynayacaksan edebilir. Ha sırf 16 GB olanı var diye de onu almak çok manasız olur 1080p hala yeterli ve iyi durumda önce kart yükseltmesi ondan sonra monitör yükseltmesi daha mantıklı olabilir. DLSS faktörü var fakat her oyunda yok FG de aynı şekil o yüzden bunlarda pek kurtarıcı yönünde olamaz gibi. Laptop kullanıyorsunuz sanırım bu sebepten masaüstü sistemden daha az FPS alabilirsiniz çektiği watt durumuna göre bunu da göz ardı edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı