2K monitör için ekran kartı 2K desteklemeli mi?

İbrahim ÇORUM

Decapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 1080p 27 inç monitör almak istiyordum ama 2K almalısın 27 inçte 1080p iyi olmaz denildi ama ekran kartım 3060 Ti. Ekran kartı da mı 2K desteklemeli?

1080p çözünürlük, 27 inç bir ekranda piksel yoğunluğu açısından düşük kalır. Yani ekran büyüdükçe piksel başına düşen alan azalır ve bu da görüntünün daha az keskin, yazıların daha bulanık ve genel anlamda detayların daha zayıf görünmesine neden olabilir? Oyun oynarken bu durum seni çok rahatsız etmeyebilir ama masaüstü kullanımı, yazı okuma, internette gezinme, video izleme gibi durumlarda farkı ciddi şekilde hissedersin. 1080p çözünürlüğün ideal olduğu ekran boyutu genellikle 24 inçtir. 27 inçte daha net ve keskin bir görüntü istiyorsan 1440p çözünürlük çok daha uygun olur.

Olur olur bu bilgi için teşekkürler eline emeğine sağlık da benim ekran kartım 2K desteklemiyor benim sorum başkaydi.

Yani desteklemiyor derken yeterli bir kart değil anlaminda.

Bence yeterli. The Last of Us: Part II oyununda 1400p en yüksek ayarlarda ortalama 65FPS gören bir kart. Ayrıca hikayeli oyunlarda DLSS ile de iyi performans alırsınız. FPS oyunlarında çok daha yüksek FPS değerleri görebileceğinizi düşünüyorum.

Ben hikaye oyunları oynamıyorum sevmiyorum da zaten sonra sabaha kadar bitirmeye çalışıyorum.
Sistemim güzel ama Valorant LoL gibi oyunlarda yüksek dereceler kasıyorum sadece monitör biraz daha büyük olsun istemiştim 2K fazla gelmişti bütçeme.

Hocam bence yüksek Hz 1080p 24 inç alın. 24 inç daha rahat oluyor kontrolü vs. uzun yıllardır CS oynuyorum hep onda rahat ettim. 27 inç fazla büyük geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…