2K monitör Mac'de 1080p çalışıyor

Jr.heisenberg

Hectopat
Daha fazla  
ViewSonic VX2718-2KPC-mhd monitör almıştım bugün elime ulaştı. M1 çipli macbook kullanıyorum. Type-C Hub olarak da buradaki ürünü kullanmaktayım. HDMI kablosu olarak ise bu ürünü kullanıyorum. Mac'te ayarlarda ekranlar kısmında en fazla 1920x1080 gözüküyor. Sorun Type-C Hub'ta mı çözemedim. Hadi 165Hz desteklemese bile en azından 60 falan destekler diye düşünüyorum ama 2K olarak hiçbir çözünürlükte göstermiyor. Monitörün menüsünde aşağıdaki gibi ünlemle çözünürlük gösteriyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 20230106_171127.jpg
    199 KB · Görüntüleme: 251
Son düzenleme:
Sorun çok büyük ihtimalle Hub'da. Bazen belirttikleri değerleri veremeyebiliyorlar. Açıklamalarında da televizyon veya projektörlerde 4k, diğer cihazlarda 1080p gibi söylemiş. Ben de paugge ürünlerini kullanıyorum paraya kıyıp ve hiç bir sorun yaşamadın senelerdir. Hub'ı iade edebiliyorsan et. Mac modelin nedir bu arada?

M1 Macbook air kullanıyorum hocam. Hub'ı iade etmem çok zor neredeyse 1 sene oldu alalı. 2k monitörle denememiştim hiç. Peki var mı bildiğiniz 2k destekleyen hub.

Type-c girişlerinden biri boştaysa ve HDMI kablonu iade edebiliyorsan sana yine Paugge'nin Type-c'den HDMI'a direkt dönüştüren kablosunu öneririm:

Eğer dönüştürücü gerekirse ve bütçen müsaitse yine şu Paugge ürünü işini görecektir:

İşe yarayabileceğini düşündüğüm şu Hub var:

Benim de aklıma takılan şu Dayton Hup. PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO - Vatan Bilgisayar normalde böyle bir kablo yeterli olurdu size.

hocam aslında böyle yapacaktım ama şöyle bir durum var. Yazılım işiyle uğraşıyorum. PC'de 2 tane Type-C girişi var. Birini şarj için kullanıyorum diğer yuvayla hem monitör hem de başka cihazlarda bağlamam gerekiyor. Bu sebeple böyle bir şey yapmıştım.

en sondaki link kullanışlı gibi ama tuzluymuş baya.

Hub'un açılımında Ultra HD 1080p diyor. Projeksiyon ve TV için 4K destekliyor. Ürün garip senin bir suçun yok.

Hub'un açılımında Ultra HD 1080p diyor. Projeksiyon ve TV için 4K destekliyor. Ürün garip senin bir suçun yok.

Hocam pek anlamam bu işerlerden o yüzden sormak istiyorum. Şimdi ben illa 165Hz olsun demiyorum 40-50 elinde ne varsa versin yeter ki 2K versin çok hzle işim yok. Örneğin 2K 50Hz destekelyen bir Hub alsam, PC 165 desteklemiyor diye hiç görmez mi yoksa Hub'ın destekeldiği değere kadar mı verir?

Hub'da maksimum Hz belirtilmişse onu alırsın. Hub'ın kapasitesi odur. Ama sonuçta Hub ve Kablo destekliyorsa 165 Hz alırsınız. Sistemiminiz yan donanımlarınızın desteklediği kadarını her zaman verir.

Hub yorumuna baktımda kafam karıştı. Ben niye alamıyorum çözemedim. Mecbur yeni Hub alıp tekrar deneyeceğim. Yorum şu şekilde:

"MacBook Pro M1 bilgisayara bağladım. HDMI ile 2560x1440 çözünürlükte monitörün destekleyebildiği 75Hz kadar görüntü alabildim belki 100Hz de destekleyebilir. Diğerlerinde 4K 30Hz 2K da 60Hz görebilirsiniz. Ama en büyük handikapı USB slotları 3.0 desteklese bile Hub tamamen USB 2.0. Yani ne takarsanız takın 480Mbps hızın üstüne çıkamıyorsunuz. Vadedilen 5Gbps hayal olmuş."

HDMI kabloma güveniyorum ki sizlerde kullanıyorsunuz. Monitörlükte bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İnşallah sorun hubtadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…