2K Monitör Önerisi / Seçimi

Bütçe
14.000-15.000

%100sRGB renk kapsamını giriş seviye monitörler bile verebiliyor. Artık o kriter değil.

MSI Adobe RGB, srgbve DCI-P3 renk gamutlarında ASUS'tan daha iyi. Rec 2020 renk gamutunda da çok yüksek ihtimal daha iyidir. Epeyde yazanlara bakmayın.

Gerçek renk konusuna gelecek olursak renk doğruluğundan bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla o da monitörden monitöre göre değişir. Her monitör fabrikadan aynı şekilde çıkmaz çünkü. İncelemelerden Delta'e değerlerine bakıp kıyaslamak lazım en azından bir fikir alabilmek için. Yine de fabrikadan çıkan daha kötü veya daha iyi renk doğruluğunda gelebilir. O yüzden çok takılmayın.

İlk izlenimlerinizi merak ediyorum.
Monitör konusunda çok fazla bilgim yok fakat şuana kadar olanlar hakkında bilgi verebilirim. Öncelikle ürünü Techburada isimli satıcıdan aldım kendileri AVASYA şirketi normalde, çok rahat bir şekilde güvenebilirsiniz. Herhangi bir ölü piksel çıkmaması benim için çok daha güzel oldu.
Panelin kendisi, renk konusunda doygunluk olarak beni fazlasıyla tatmin etti, özellikle VA panelden IPS'e geçiş yapınca biraz aydınlanma yaşadım

Monitör için gerekli ayarları altta bulunan küçük bir navigasyon tuşuyla rahatlıkla yapabiliyorsunuz fakat buna ek olarak LG'nin OnScreen Control uygulaması bunu çok daha rahatlatıyor, doğrudan uygulama üzerinden her şeyi ayarlayabiliyorsunuz.

Kendim birkaç profil oluşturdum fakat oluşturduğum profillerdeki renk skalasını pek beğenmedim. Bunun ilgili bir araştırma yaptığımda techless isimli bir youtube sayfasında önerilen ayarları denedim. Aynı zamanda monitör için doğrudan ICC profili paylaşımı da yapıyor, önerdiği ICC profilini indirdim ve şuan o haliyle kullanıyorum.

Alacak kişilere kesinlikle önerebilirim, son bölümde zaten konu başlığında belirttiğim MSI ve LG monitörleri üzerinde yoğunlaşmıştım. Fakat benim burada belirttiğim MSI G274QPX monitörü için RTINGS üzerinde doğrudan bir bölüm yok ve ilgili monitörle ilgili çok az girdi var internette, bu sebeple tercih etmedim. (Gördüğüm bazı girdiler doğrudan ölü piksel sorunlarıyla ilgiliydi.)

Şuan kendi monitör standıyla kullanıyorum fakat eski VA monitörümü de 2. bir monitör olarak dikey bir şekilde kullanmayı düşündüğüm için NB H100 isimli monitör standından 2 adet aldım. Bahsettiğim monitör ayarlarını görsel olarak ekledim. Aynı zamanda buradan ilgili videoyu izleyip ICC profilini de doğrudan indirebilirsiniz.

Şimdilik her şey mükemmel gözüküyor, alacak olanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Fakat benim vermiş olduğum tavsiye doğrudan teknik bir veri içermiyor. Bu sebeple kendi araştırmanızı yapmanızı da yine tavsiye ediyorum.

Dosya Ekleri

• ICC Profile.jpg
    143,3 KB · Görüntüleme: 14

Aldığınız monitör iyi zaten sorun yok. G274QPX detaylı incelemesi var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan görebilirsiniz. Renk gamutu ve kontrast olarak MSI daha iyi ama, hız konusunda LG daha iyi.

İncelemeden kastım bunun RTINGS'de de yer almasıydı, tabii ki birçok youtuber vb. inceleme yapmış, fakat özellikle Türkiye'de alan birkaç kişi ölü piksel sorunundan bahsettiği için biraz soğudum. LG ve MSI arasındaki "hız" farkını gözle görüp göremeyeceğimi bilmiyorum, sadece seçimimden memnunum. MSI da alsam yine memnun olurdum diye düşünüyorum, o yüzden iki monitörü de gönül rahatlığıyla önerebiliyorum. (En azından kullanıcı deneyimi açısından, teknik bilgim yok.)

Çok bilgilendirici oldu sağ olun zaman ayırıp güzel bir şekilde bilgilendirdiğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…