2K+ monitör seçimi nasıl olmalı?

Dryondaime

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Nöbette doktor, nöbet dışında oyuncu :)
Herkese selam.

Yaş Kemal'e ermeye gidedursun, ben hala kısıtlı zamanda ulaşabildiğim en tatminkar ekipman ile oyun oynamaya devam etmeye çalışıyorum.
Sistemim kısaca; 13600K - 6000C32 32 GB RAM - 6800 XT STRIX Lc'den oluşmakta.
Eşime hediye aldığım Huawei D16 laptop ile gelen 34 " VA panel Curved 3440x1440 4 ms Huawei GT monitörü beklentim olmamasına rağmen çok beğendim (tabii bazen AMD canlı renk panelini aktifleştirmem gerekti). Aşırı competitive olmasa da Warzone'da da keyifle oynadım, FIFA'yı da AAA oyunlarımı da.

İşin aslı 1.5 yıldır 27 " IPS panel 165 Hz Dell S2721DGF modeli ile halihazırda oldukça memnundum ancak masamda yer açmak için Huawei'yi sattım. Ve şu an Dell küçük geliyor. Onu da satıp 32" ve üstü bir monitör alayım istiyorum.

Mevcut ekran kartım ile (6800 XT STRIX lc) 2K çözünürlükte kesinlikle sorun yaşamadığım için önceliğim QHD veya WQHD. Ama biliyorum ki panel büyüdükçe iş yükü artacak ve bir miktar kayıp yine de olacak. Ancak ekran kartını değiştirecek olsam bile 4K çözünürlüğü sorunsuz karşılayacak seçenekleri almayacağıma eminim (Max 30 bine 4080 veya 7900 XTX falan bakarım).

Gönül OLED'den yana ama OLED seçenekler için ülkede istenen rakamlar çok yüksek. MSRP fiyatının 1.5 katını yazmış birçok yer. O fiyatlara almam açıkçası. O yüzden kaliteli bir VA veya IPS panel, düşük gecikmeli 32" ve üstü tavsiyelerinizi bekliyorum. Curved ekranı Huawei'de çok beğendim. O yüzden Samsung Odyssey G7 C32G75T
Aslında beklentimi karşılıyor ama sanırım modeli eskidi ve stok yok bu sebeple. Alternatiflerinize açığım. Takribi bu iş için belirlediğim bütçe 15 Max 20 bin.

Gigabyte Aorus Fi32q X bu model ile ilgili birebir olmasa da Gigabyte monitörlerde işçilik ve servis kaynaklı birçok sorun okudum. O yüzden bu ürünü kullanan varsa da yorumlarsa sevinirim (geçen hafta İncehesap'ta 18500'e düşmüştü sanırım).

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baktığın iki monitörde kronik sorunları olan modeller. Önermiyorum.

Stoklar olsa çok güzel monitörler var ama monitör yok ülkemizde.
Aslında 4K çok güzel Dell bir monitör var. Dell G3223Q Monitör

2K'da yüksek bütçede önerdiğim bir monitör var.
MSI Optix MPG321QRF-QD Monitör Lakin kendisi çok zamlandı. 12-13K'lara satıldığı günler vardı. Renk kalitesi ve özellikleri bakımından asla üzmez.

Dell Alienware AW3423DWF Monitör bu Dell OLED bir monitör ve bu ayın başında 25K'ya satıldı Vatan'da. Belki takip edilebilir.

4K çözünürlük alamıyorsan, MSI düşün. MSI çok pahalı geliyorsa seçenekler kısıtlı.
Dell G3223D Monitör F/P üründür. Üzmez.

VA panel pek önermem. Modele göre UFO testi izlemek gerekir.

Baktığın iki monitörde kronik sorunları olan modeller. Önermiyorum.

Stoklar olsa çok güzel monitörler var ama monitör yok ülkemizde.
Aslında 4K çok güzel Dell bir monitör var. Dell G3223Q Monitör

2K'da yüksek bütçede önerdiğim bir monitör var.
MSI Optix MPG321QRF-QD Monitör Lakin kendisi çok zamlandı. 12-13K'lara satıldığı günler vardı. Renk kalitesi ve özellikleri bakımından asla üzmez.

Dell Alienware AW3423DWF Monitör bu Dell OLED bir monitör ve bu ayın başında 25K'ya satıldı Vatan'da. Belki takip edilebilir.

4K çözünürlük alamıyorsan, MSI düşün. MSI çok pahalı geliyorsa seçenekler kısıtlı.
Dell G3223D Monitör F/P üründür. Üzmez.

VA panel pek önermem. Modele göre UFO testi izlemek gerekir.
Cevap için teşekkürler.

Belirttiğim modellerin kronik sorunu olduğunu bilmiyordum. İyi oldu, öğrenmiş oldum.

4K monitör dediğim gibi henüz konsol planım olmadığından 4K monitör düşünmüyorum çünkü onu karşılayacağının düşündüğüm bir GPU henüz kullanmıyorum.

MSI olan bir kaç yerde daha dikkatimi çekti. Ama OLED olmayan bir monitöre neredeyse OLED parası veresim yok.

Sanırım AW3423DWF veya MSI'dan birisinin bulunduğu fiyat bandından aşağı inmesini bekleyeceğim. Monitör almadan da kendi S2721DGF'mi göndermeyeceğim. Teşekkür ederim.

Bu OLED konusunda Samsung G8 ve bulunabilse Philips Evnia için öneriniz nedir?

G8'den uzak dur. Rehber: Neden Samsung G8 OLED önermiyorum? sevdiğim bir arkadaşımın konusudur bu.

Philips Evnia F/P üründür. Philips Evnia 34M2C8600/00 Monitör çok pahalı fakat OLED'ler 30K üstü zaten.

AW3423DWF bu monitör ve MSI için ikinci el takip edilebilir. Belki düşeş bir temiz monitör denk gelebilir. 3-5K ucuza bile bulunsa isteğinizi karşılayan ve çok uzun yıllar kullanılabilecek monitörler.

Cevap için teşekkürler.

Belirttiğim modellerin kronik sorunu olduğunu bilmiyordum. İyi oldu, öğrenmiş oldum.

4K monitör dediğim gibi henüz konsol planım olmadığından 4K monitör düşünmüyorum çünkü onu karşılayacağının düşündüğüm bir GPU henüz kullanmıyorum.

MSI olan bir kaç yerde daha dikkatimi çekti. Ama OLED olmayan bir monitöre neredeyse OLED parası veresim yok.

Sanırım AW3423DWF veya MSI'dan birisinin bulunduğu fiyat bandından aşağı inmesini bekleyeceğim. Monitör almadan da kendi S2721DGF'mi göndermeyeceğim. Teşekkür ederim.

AW3423DWF gerçekten muazzam bir monitör. Takipteydim geçenlerde VATAN'da stoklara girdiği gibi aldım. Söylenildiği kadar varmış gerçekten parasını hak ediyor. Eğer stok bulabilirsen ve imkanın varsa kaçırma.

Gigabyte AORUS FO48U bu modele de bakabilirsin şuan Türkiye'de bu fiyatlara alınabilecek tek OLED. İncelemeleri de gayet iyi duruyor.

Bu modele de bakabilirsin şu an Türkiye'de bu fiyatlara alınabilecek tek OLED. İncelemeleri de gayet iyi duruyor.

Alınmamalı hocam. Sub-pixel düzeneği WBGR. Yazılar çok kötü gözüküyor ve renk uzantası bozuluyor. Piksel yanması şikayetleri var ayrıca. HDR ise aşırı parlaklık ile çalışıyor. Bu da kronik sorunların bazıları.

1685173923157.png

AW3423DWF gerçekten muazzam bir monitör. Takipteydim geçenlerde VATAN'da stoklara girdiği gibi aldım. Söylenildiği kadar varmış gerçekten parasını hak ediyor. Eğer stok bulabilirsen ve imkanın varsa kaçırma.

Gigabyte AORUS FO48U bu modele de bakabilirsin şuan Türkiye'de bu fiyatlara alınabilecek tek OLED. İncelemeleri de gayet iyi duruyor.
Hocam Gigabyte modelleri ile olumsuz çok özellik var neredeyse hangi modele baksam denk geliyorum.

Ayrıca o monitör 4K. Şu anda onu hakkıyla çalıştıracak bir GPU'm yok.

G8'den uzak dur. Rehber: Neden Samsung G8 OLED önermiyorum? sevdiğim bir arkadaşımın konusudur bu.

Philips Evnia F/P üründür. Philips Evnia 34M2C8600/00 Monitör çok pahalı fakat OLED'ler 30K üstü zaten.

AW3423DWF bu monitör ve MSI için ikinci el takip edilebilir. Belki düşeş bir temiz monitör denk gelebilir. 3-5K ucuza bile bulunsa isteğinizi karşılayan ve çok uzun yıllar kullanılabilecek monitörler.
dell alienware aw2723df nasıl bir monitör kötü yanları ne var

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı