2K monitör tavsiyesi

enestastan

Femtopat
Daha fazla  
Merhab,a RTX 3060 ekran kartlı bir sisteme sahibim. Şu anda elimde 60Hz 1080p monitör var ve 2K çözünürlükte monitör alacağım. Bütçem aslında biraz değişken, elimden gelen en iyi F/P ürünü almak istiyorum. Hem rekabetçi oyunlar hem de hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum. Monitörden film ve dizi de izleyeceğim.

Bulduğum IPS monitörler burada. Bazı sitelerde Epey'den daha ucuz da fiyat buldum ama fiyatlar Epey'dekine yakın. (örneğin Gamepower royal ve AOC monitör İncehesap'ta 300TL daha ucuza)

VA panel monitörleri de aşağıya koydum, özellikle Samsung ve Monster dikkatimi çekti. Eğer VA görüntü olarak çok kötü değilse fiyatları çok daha uygun.

Sizce yukarıdaki modellerde IPS olması fiyat farkına değer mi? Önermek istediğiniz model var mı? Bu markadan alma dediğiniz bir marka var mı?

samsung g 5 in ips modelini aldım 32 inçlik olanını gayet memnunum ama 2k için ekran kartın zayıf gelecektir bende rx 6900xt rdr2 ultrada 120 fps veriyor cp 2077 de ultra fsr kalitede 115 fps veriyor

Dostum öncelikle RTX 3060 geçtim 2K oyun oynatmayı 1080P´de bile zorlanan bir kart. 2K monitör alırsanız oyunları 20-30FPS Oynarsınız en iyisi IPS 1080p monitör almanız olur.

samsung g 5 in ips modelini aldım 32 inçlik olanını gayet memnunum ama 2k için ekran kartın zayıf gelecektir bende rx 6900xt rdr2 ultrada 120 fps veriyor cp 2077 de ultra fsr kalitede 115 fps veriyor
İlerde ekran kartımı upgrade edebilirim. Bu arada şimdiki sistem için monitör öneriniz var mı yoksa 60 hz ips asus monitörle devam mı etmeliyim?

Yaşım genç ileride de oynarım yatırım olarak alacağım diyorsan yatırım olarak alabilirsin (sürekli fiyatları aynı kalmayacak sonuç olarak) G5 VA ile IPS arasında 1K fiyat farkı var, VA ekran tecrübe etmedim ama parlaklı CD değeri bir tık fazla VA'ya göre.

32 inçlik G5 IPS panelin videosu da var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaşım genç ileride de oynarım yatırım olarak alacağım diyorsan yatırım olarak alabilirsin (sürekli fiyatları aynı kalmayacak sonuç olarak) G5 VA ile IPS arasında 1K fiyat farkı var, VA ekran tecrübe etmedim ama parlaklı CD değeri bir tık fazla VA'ya göre.

32 inçlik G5 IPS panelin videosu da var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada birçok FHD ile 2k arasında o kadar fiyat farkı da yok aslında

AOC 27" Q27G2S 165Hz 1ms HDMI DP HDR G-Sync QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

Şu monitör mesela 7600 tl.

sorun şuki sen ekran kartını değiştirene kadar senin oyun deneyimi çöp olacak
Saçma bir cevap. Ekran kartı darboğaz yaptığında zaten 1080p'ye geçebilirim. Yapmadığı oyunlarda ise 2k oynama lüksüne sahip olurum. 1080p monitör alırsam bu lüks hiçbir zaman olmayacak ve fiyat olarak da genelde çok çok fark yok.

ben rx 6900xt ile AAA oyunlarda ultrada 120 fps alıyorum sen 2k da neyle 60 fps alıcaksın onu ben anlayamadım ama ekran çözünürlüğünü 1080 p ye almak mantıklı bir fikir onu düşünmedim

Saçma bir cevap. Ekran kartı darboğaz yaptığında zaten 1080P'ye geçebilirim. Yapmadığı oyunlarda ise 2K oynama lüksüne sahip olurum. 1080p monitör alırsam bu lüks hiçbir zaman olmayacak ve fiyat olarak da genelde çok çok fark yok.

1440p´den 1080p´ye indirirsen çözünürlüğü bulak görüntü alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı