2K Monitör ve Ekran kartı Ömrü

AeroKnight

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şuan bir PC topluyorum ve GTX1070 ekrankartı aldım. Sık parça değiştiren birisi değilim mesela bu sistemi bir 6 yıl kadar kullanmak istiyorum. Monitör olarak 2k bir monitör alcaktım ancak arkadaşım 2k monitör ekrankartının ömrünü kısaltır dedi. Bu konuda haklı mı uzun süre kullanmak istediğim için bana zararı mı olur 2k ekranın ? Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K ile 1080P'de kartın vereceği performans aynı değildir. 1080P'de daha fazla performans alırsın. 2K'da ise oyun grafikleri daha net, daha keskin olur. Kartın seni ne kadar götüreceğine senin grafik kalitesinden beklentine göre değişiklik gösterecektir.

2K da ızun vaade kullanmak istiyorsan GTX 1080 almanı öneririm ben de öyle yapcağım. Monitör olarak Asus PG278Q ROG.

Anlaşılana göre ekran kartını almışsınız. 2k monitör almanız daha sağlıklı olacaktır uzun vadede kullanım ve ekran kartının tam performans verebilmesi için. Bu arada 2k monitör ekran kartının ömrünü falanda kısıtlamaz.

Hiçbir kartı güncellemeden kullanma gtx 970 var bende 1060 aynı fiyat biraz daha iyi bir sonraki nesili bekliyorum bende güncellemek için daha ucuza daha iyileri çıkacak.

Bu konuyu daha önce konuşmuştuk. Tekrar belirtmekte fayda olacaktır. GTX 1070 serisi ekran kartı 1080 P odaklıdır 2K çözünürlükte yüksek performans alamazsınız. GTX 1080 serisi ekran kartı ise 1440 P odaklıdır. Bu ekran kartında ise 1080 P monitör dar boğaz yaşatacaktır.

Özetlersek ;
GTX 1070 = 1080P
GTX 1080 = 1440P

GTX 1070 2k da iyi performans veriyor aslında alınıp msaa kullanılmadan oynanabilir şahsen ben msaa kapalı iken imzamda ki sistemde gta 5 de 90-110 fps alıyorum.

İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkürler kafamda bir şeyler oluştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…