2K monitörde 1080P oynanır mı?

Alpha345

Kilopat
Bazı oyunlarda sistemin yetersiz gelmesi sebebiyle 2K monitörde çözünürlüğü 1080P'ye düşürüp oynandığında görüntü bulanır mı? 1080P monitörlerdeki 1080P görüntüsü verir mi?

Ekran kartınız nedir? Eğer AMD ise VSR, Nvidia ise DSR açıp rahatlıkla oynayabilirsiniz. Görüntüde bulanıklaşma falan olmaz, benim de monitörüm 1080P. Ancak çoğu oyunu VSR ile 4K 50-60 FPS görüntü kaybı yaşamadan oynuyorum, görüntü daha net oluyor :)

Ekran kartınız nedir? Eğer AMD ise VSR, Nvidia ise DSR açıp rahatlıkla oynayabilirsiniz. Görüntüde bulanıklaşma falan olmaz, benim de monitörüm 1080P. Ancak çoğu oyunu VSR ile 4K 50-60 FPS görüntü kaybı yaşamadan oynuyorum, görüntü daha net oluyor :)
Sanırsam yanlış okudunuz.

@16986 Biliyorum hocam, eğer monitörü 27'' altı ise görüntü kaybı yaşayacağını düşünmüyorum. Zaten VSR ile kullandığı zaman bu sorunları yaşatmıyor, tecrübeme dayanarak söylüyorum. Normal bir şekilde kayıp yaşardı, lakin VSR veya DSR ile bu sorunu yaşamaz :)
Sanırsam yanlış okudunuz.
Hayır hocam doğru okudum, sadece anlatım biçimim biraz değişik oldu :D

Evet görüntü bulanır. Özellikle 2K monitörünüz 27 inch ise çok rahatsız edebilir.
24 inç almayı düşünüyorum.
Daha almadım ancak rtx 2070 super yada rtx 2060 super düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı