2K monitörün QHD göstermemesi

J3rainMaJor

Hectopat
Merhaba,

Benim monitörüm LG UltraGear 2K, 240Hz, IPS, 27" ama benim aldığım Hz 144 HDMI ile bağlı (ekran kartı NVIDIA 1650). Windows'ta 2560x1440 seçili. Benim problemim YouTube'da görüntüyü 2K ya çektiğin zaman cam gibi izliyorsun, 1080p leride güzel izliyorsun ama 2K olmayan ve başka platformlardan izlediğin diziler, filmler, maçlar bulanık 480p gibi oluyor bunun sebebi nedir?

Oyunlarda da görüntüyü cam gibi veriyor, sıkıntım sadece bir şeyler izleyince de cam gibi olmaması.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

240hz için display port kablosu lazım , yayın platformlarında izlenen paketin görüntü desteği veya korsan platformlarda bitratelerin düşük olmasından kaynaklanabilir.

Izledigin platformdan kaynaklidir, izeldigin icerigin kalitesinin yuksek olduguna emin ol.
Sorundan bagimsiz olarak sanirim monitorunun modeli 27GR83Q 240Hz performans almak icin HDMI kablosunun v2.1 olmasi lazim (lakin ekran kartin HDMI v2.1 desteklemiyor bu sebeple DisplayPort kullanman lazim)

240hz için display port kablosu lazım , yayın platformlarında izlenen paketin görüntü desteği veya korsan platformlarda bitratelerin düşük olmasından kaynaklanabilir.
öncelikle cevabın için teşekkürler, izlediğim platformların hepsi orijinal ve hepsi hd yayınlar laptopumda display port çıkışı yok onun için ne önerirsin?
type-c to display port dönüştürücüsü iş görür mü?

Izledigin platformdan kaynaklidir, izeldigin icerigin kalitesinin yuksek olduguna emin ol.
Sorundan bagimsiz olarak sanirim monitorunun modeli 27GR83Q 240Hz performans almak icin HDMI kablosunun v2.1 olmasi lazim (lakin ekran kartin HDMI v2.1 desteklemiyor bu sebeple DisplayPort kullanman lazim)
Öncelikle cevabın için teşekkürler. Hepsinin yüksek olduğundan eminim. Monitör modeli odur. Hdmi kablosu kutu içerisinden çıkan kablo sanırım v2.1 olması lazım. Evet ekran kartı v2.1 desteklemiyor. Display port çıkışı yok laptopumda bunun için ne önerirsin?

type-c to display port dönüştürücü mü?

öncelikle cevabın için teşekkürler, izlediğim platformların hepsi orijinal ve hepsi hd yayınlar laptopumda display port çıkışı yok onun için ne önerirsin?
type-c to display port dönüştürücüsü iş görür mü?
Hd yayin demek 720p oluyor haliyle daha dusuk kalite demek.
Youtubeda izledigin 1080p goruntu FHD (Full HD) olarak isimlendiriliyor.
2K ise QHD.
Probleminin teknik oldugunu sanmiyorum.

type c normalde tek başına destekler ama araya adaptör girince bu adaptörün verebildiğine kalıyor mantıken iş görmesi lazım . Bulanıklık olayına gelince şimdi sana bir ayar vericen onu bir dene , altta ki %125 yazı büyüklüğü onu kendine göre ayarlarsın.

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_2.jpg
    ScreenHunter_2.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 24
Hd yayin demek 720p oluyor haliyle daha dusuk kalite demek.
Youtubeda izledigin 1080p goruntu FHD (Full HD) olarak isimlendiriliyor.
2K ise QHD.
Probleminin teknik oldugunu sanmiyorum.
Hd derken benim yanlışım olmuş mesela Disney+'ta 4K UHD izliyorum, ama görüntü 480p gibi bulanık gözüküyor

type c normalde tek başına destekler ama araya adaptör girince bu adaptörün verebildiğine kalıyor mantıken iş görmesi lazım . Bulanıklık olayına gelince şimdi sana bir ayar vericen onu bir dene , altta ki %125 yazı büyüklüğü onu kendine göre ayarlarsın.
Denedim oda olmadı, type-c to display port yapacağım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı