- Monitör
- ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG vs MSI MPG 271QRX QD-OLED vs Samsung Odyssey
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir monitör alma sürecindeyim ve karar aşamasında oldukça zorlanıyorum. Şu an kullandığım monitör BenQ XL2546X ve oldukça memnunum. Ancak artık ana oyunum olan Escape from Tarkov (EFT)'da 2K bir monitöre geçiş yapmayı ciddi şekilde düşünüyorum. Bunun oyun deneyimimde ciddi bir fark yaratacağını, özellikle kappa rush yapan arkadaşlardan (çoğu 2K monitöre geçti) sıkça duyuyorum.
Sistemimde herhangi bir FPS sorunu yok:
Eğer önerdiğiniz başka OLED olmayan, rekabetçi oyunlara uygun monitörler varsa, onları da duymaktan memnun olurum.
sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu konuda fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Yeni bir monitör alma sürecindeyim ve karar aşamasında oldukça zorlanıyorum. Şu an kullandığım monitör BenQ XL2546X ve oldukça memnunum. Ancak artık ana oyunum olan Escape from Tarkov (EFT)'da 2K bir monitöre geçiş yapmayı ciddi şekilde düşünüyorum. Bunun oyun deneyimimde ciddi bir fark yaratacağını, özellikle kappa rush yapan arkadaşlardan (çoğu 2K monitöre geçti) sıkça duyuyorum.
Sistemimde herhangi bir FPS sorunu yok:
- GPU: RTX 4080.
- CPU: 7800x3D.
EFT'deki optimizasyon sıkıntıları dışında, şu anda bile 240 Hz'de gayet akıcı bir performans alıyorum. Yeni monitörle 2K çözünürlüğe geçmeyi planlıyorum. 360 Hz olsa dahi EFT'de genellikle 240 Hz'de kullanmayı düşünüyorum.
- ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMg
- Almanya'dan getirtebilirsem, 22-25k civarında bir bütçe gerekiyor.
- Ancak uzun süreli kullanım ve burn-in riski konusunda biraz endişeliyim.
- MSI MPG 271qrx qd-OLED
- Quantum dot OLED teknolojisi, renk doğruluğu ve parlaklık açısından oldukça iddialı.
- Almanya'dan getirtebilirsem, yine 22-25k civarında bir bütçe gerekiyor.
- Bu iki model benim için sadece Almanya'dan getirtebilirsem bir seçenek. Türkiye'de bulabildim, ancak fiyatı 45k civarında. Bu fiyat benim için pek mantıklı değil.
- Samsung Odyssey G6 LS27DG602suxuf
- 27", 0.03 ms tepki süresiyle OLED ekran.
- Türkiye'de yaklaşık 25k civarında olduğu için diğer rakiplerine göre daha uygun fiyatlı.
- Ancak performansı yukarıdaki iki monitöre kıyasla nasıl olur, emin değilim.
- Oynadığım her oyunu rekabetçi ve yüksek seviyede oynuyorum. Örneğin, CS:GO'da FACEIT 10 3K civarı puan vs . Artık CS:GO oynamıyorum, yalnızca Escape from Tarkov'a yöneldim.
- Görsel kalite benim için önemli olsa da, tepki süresi ve akıcılık bir monitörde önceliğim.
Eğer önerdiğiniz başka OLED olmayan, rekabetçi oyunlara uygun monitörler varsa, onları da duymaktan memnun olurum.
sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu konuda fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.