2K olarak alınan monitör 4K Çıktı

O zaman hiçbir problem yok hocam. Güle güle kullanın, gözleriniz bayram etsin

Yok hocam bir sıkıntı olmaz ilk defa böyle bir şey duyuyorsunuz sanırım PC'nin hızına pek etki etmez merak etmeyin ama 4K ile 2K arasında Göz sağlığına pek bir etki yaratacığını düşünmüyorum sadece 30-20 dakikada bir uzak yerlere 1 dakika. bakıp gözlerini kırpman göz sağlığın için yeterli olacaktır.

Teşekkürler eve oyuncu olmadığım için derdim sadece doğru renk çıksın şuanda tek sıkıntım farklı sayfalarda farklı renk değişimi oluyor monitör onu çözmeye çalışıyorum birde bunu Dp to type c kullanmak istiyorum kablo arıyorum

Teşekküre derim sayende DSR'yi keşfettim. 2K monitörümden daha net görüntü alabiliyorum.

Hocam bunu anlamanın iki yolu var birincisi monitörün dimdirek kendi ayarlarindan bakarak genellikle orada kac Hz olduğunu ve görüntü kalitesini gösterir.
İkinci olarak aynı sayfadan etkin sinyal moduna bakın orada büyük ihtimalle etkin sinyal modu 2160x1440 yazar üstünde ise masaüstü üstü modu 3840x2160 yazar.

Bazı monitör üreticileri 2K çözünürlük ile sattığı ürünlerinde 4K panel kullanıyor. Sebebi ise 4K panellerin daha ucuz olması. Örneğin 27 inçlik 2K monitörün üretimi 4K monitörün üretiminden daha maliyetli.

Bence en temizi ürünün arkasındaki seri numarasından kontrol edin. Büyük ihtimalle aldığınız ürün doğru ve arkadaşların dediği gibi ekran kartınızdan upscale açık. Ayrıca monitör testlerini yaparsanız yenileme hızı ve ms değerlerini hem kontrol edersiniz hem de teyit etmiş olursunuz. Hayırlı olsun tekrardan.

Bu monitörün 4k olduğu anlamına gelmiyor bak orada ne yazıyor gerçek çözünürlük veya doğal çözünürlük, panelin kaliteli 4kya upscale yapması normal benim full hd 144 hz monitörümü bile zamanında böyle 4k yapabiliyorumdum yani yaptığımı zannediyordum, doğal çözünürlüğü 800x600 olan projeksiyon cihazlarını bu şekilde full hd diye satıyorlar mesela, sana bir örnek olarak yazıyorum.

Upscale açık. DSR veya VSR olarak geçer ekran kartına göre. 1080p monitörümde de açınca 4K seçeneği çıkıyor ki gerçek 4K değil sanal çözünürlük gibi düşünebilirsin.

Hocam alakasız olacak ama HDR modundan memnun musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…