2K OLED mi 4K IPS mi?

preilator

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, sistemi topladım. Monitör konusunda kararsız kaldım OLED mi IPS mi? Aslında OLED alacaktım ama ısınma sorunları ve uzun süre kullanım sorunları olduğunu öğrendim. Üstelik Antalya'da yaşıyorum ekstra dikkat etmem lazım günde 10-12 saat açık kalıyor ekran.
Sistem.
Anakart: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci: R5 9600X.
Ekran kartı: Galax 4070 Ti Super sg.
RAM: G.Skill Trident Z5 royal 6400 MHz 32 GB.
Soğutma: TT water 3.0 sıvı soğutma.
SSD: Samsung 980 Pro 2 TB.

3 monitor belirledim sizce hangisini almalıyım? Tecrübelerinizden faydanlanmak isterim;

Samsung Odyssey G6 OLED 1440 p

ASUS ROG 4K IPS.

MSI MAG 4K IPS.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacağınız şeye göre değişir, hem rekabetçi hem de hikayeli oyunlar oynarım diyorsanız tabii ki de 2K OLED fakat işiniz genel olarak montaj edit falansa 4K tercih etmeniz daha iyi olur, ayrıca oyun oynayacaksanız 4K pek tercih etmenizi tavsiye etmem.

Uzun saatler hem iş hem oyunsa bence çift monitör kullanın. 4K 60-75 HZ iş için kullanıp 1440P Oled oyun için harika olur. Çift monitör taşıyan kollar da mevcut. Böylece uzun saatler Oled'e yüklenmemiş olursun.

Uzun saatler hem iş hem oyunsa bence çift monitör kullanın. 4K 60-75 Hz iş için kullanıp 1440p OLED oyun için harika olur. Çift monitör taşıyan kollar da mevcut. Böylece uzun saatler OLED'e yüklenmemiş olursun.

Sadece oyun oynayacagım hocam iş için MacBook var.

OLED çok ayrı dünya gerçekten. Bence kesinlikle 2K OLED.

Uzun kullanımda sıkıntı olur mu?

2K OLED demeyen bilemiyorum benim düşüncem kesinlikle OLED.

Ben de OLED'ciyim ama işte uzun kullanım için sıkıntı olur mu?

Yapacağınız şeye göre değişir, hem rekabetçi hem de hikayeli oyunlar oynarım diyorsanız tabii ki de 2K OLED fakat işiniz genel olarak montaj edit falansa 4K tercih etmeniz daha iyi olur, ayrıca oyun oynayacaksanız 4K pek tercih etmenizi tavsiye etmem.

Sadece oyun hocam.

Sadece oyun oynayacagım hocam iş için MacBook var.

Uzun kullanımda sıkıntı olur mu?

Ben de OLED'ciyim ama işte uzun kullanım için sıkıntı olur mu?

Sadece oyun hocam.

Sıkıntı olmaz zaten 3 yıl garanti veriyorlar OLED yanığı için ayrıca eskiye nazaran çok fazla önlem alınıyor zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı