Evet, LCD monitörlerde her zaman güzel bir görüntü açtığınızda "vay be ne kadar güzel bir ekran" dersiniz, OLED monitörlerdeyse "ne kadar güzel bir görüntü" dersiniz.
Yapma hocam, OLED bu işin Nirvana'sı, o renklerin gerçekliği, siyahın doygunluğu başka bir boyut. Bu yorumu yapan birinin OLED'i kullandığına inanmıyorum.
5 sene öncesinin OLED'ini kullandığın için midir ilgilenmediğin için midir bilmem ama buraya yorum yapan her OLED kullanıcısı OLED bağımlılığını bilir.
Şu görsel bile yeter.
Arabadan in eşşeğ bin aynı etkiMerhaba, su an Samsung Odyssey OLED G6 monitör modelini kulanmaktayım. Monitör ile ilgili bir sorunum yok. Fakat Alienware markasını ve monitörlerini çok beğeniyorum. Kulanmakta olduğum monitörden bu modele geçersem çok bir şey kaybeder miyim? Aşağıya kendi monitörümün ve almak istediğim monitörün incelemesini bırakıyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Samsung Odyssey OLED G60SD S27DG602S Review
The Samsung Odyssey OLED G6/G60SD S27DG60 is a flat 27-inch, 1440p gaming monitor with a 360Hz refresh rate and a matte screen finish. As a part of Samsung's Ody...www.rtings.com
Dell Alienware AW2723DF Review
The Dell Alienware AW2723DF is a 27-inch, 1440p gaming monitor. Part of Dell's Alienware gaming lineup, it replaces the Dell Alienware AW2721D but with a few dif...www.rtings.com
Merhaba, su an Samsung Odyssey OLED G6 monitör modelini kulanmaktayım. Monitör ile ilgili bir sorunum yok. Fakat Alienware markasını ve monitörlerini çok beğeniyorum. Kulanmakta olduğum monitörden bu modele geçersem çok bir şey kaybeder miyim? Aşağıya kendi monitörümün ve almak istediğim monitörün incelemesini bırakıyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Samsung Odyssey OLED G60SD S27DG602S Review
The Samsung Odyssey OLED G6/G60SD S27DG60 is a flat 27-inch, 1440p gaming monitor with a 360Hz refresh rate and a matte screen finish. As a part of Samsung's Ody...www.rtings.com
Dell Alienware AW2723DF Review
The Dell Alienware AW2723DF is a 27-inch, 1440p gaming monitor. Part of Dell's Alienware gaming lineup, it replaces the Dell Alienware AW2721D but with a few dif...www.rtings.com
Yapma hocam, OLED bu işin Nirvana'sı, o renklerin gerçekliği, siyahın doygunluğu başka bir boyut. Bu yorumu yapan birinin OLED'i kullandığına inanmıyorum.
5 sene öncesinin OLED'ini kullandığın için midir ilgilenmediğin için midir bilmem ama buraya yorum yapan her OLED kullanıcısı OLED bağımlılığını bilir.
Şu görsel bile yeter.
Hayatımda duyduğum belki de en saçma soru gerçekten.Merhaba, su an Samsung Odyssey OLED G6 monitör modelini kulanmaktayım. Monitör ile ilgili bir sorunum yok. Fakat Alienware markasını ve monitörlerini çok beğeniyorum. Kulanmakta olduğum monitörden bu modele geçersem çok bir şey kaybeder miyim?
Kalibrasyon işlemi, tam ekran tek bir renk varken yapılıyor. Ekran tek bir renk gösterirken IPS~OLED hissi mümkün. Fakat ekranda farklı parlaklıklara, farklı tonlara sahip gerçek sahne varken IPS görüntüyü olması gerektiği gibi veremiyor.Renk doygunluğu panellerin sahip olduğu renk gamutu ile ilgili bir durum, SDR içeriklerde OLED panelin sunduğu geniş renk gamutuna ihtiyacınız yok, nitekim SDR içeriği tüketiyorken sRGB gamutunun üstüne çıkmanız durumunda gördüğünüz renklere oversaturated deniyor ve doğru renkleri görmüyorsunuz. Gereğinden fazla doygun gözüktüğü için doğal bir görüntü sunmuyor ve bu durum çoğu insan tarafından daha doygun renk olarak düşünüldüğü için oversaturation = daha iyi panel yanılgısı oluşuyor. Kontrast oranı karanlık ortamlarda OLED'in şüphesiz daha iyi sonuçlar vermesine sebep olsa bile açık renkli içeriklerde aynı renk gamutuna ve çok iyi kalibre edilmiş iki farklı IPS ile OLED panel arasında neredeyse hiç fark olmayacaktır. Konu HDR'a gelindiği zaman ise tamamen farklı bir hikâye, HDR Adobe RGB, DCI P3 gibi renk gamutlarını kullanabilen içeriklerden oluştuğu için OLED sınırsız kontrast oranı ile beraber IPS'e nazaran çok daha başarılı. Ama dediğim gibi internetteki içeriklerin %99'u SDR menzilinden oluştuğu için aradaki fark sanılanın aslına o kadar fazla değil.
Bu da zaten kontrastin goruntu kalitesine olan etkisi oluyor. Icerik uretiminde IPS'in eksisi yok lakin icerik tuketiminde IPS en kotu 2. panel turu. Tabii Mini LED ve Direct LED gibi arka aydinlatma turleri isin icine dahil edilmezse.Kalibrasyon işlemi, tam ekran tek bir renk varken yapılıyor. Ekran tek bir renk gösterirken IPS~OLED hissi mümkün. Fakat ekranda farklı parlaklıklara, farklı tonlara sahip gerçek sahne varken IPS görüntüyü olması gerektiği gibi veremiyor.
Bunun için nispeten karanlık sahnelerdeki renkli detayları düşünebilirsiniz, normalde aynı rengi farklı sahnede harika veren IPS panel, koşullar biraz kötüleşince aynı rengi veremiyor.