2K VA vs 2K IPS monitör

Bütçe
3000
IPS daha iyi renk kalitesi, görüş açısında değişmeyen renkler, vb. artıları oluyor.
VA panellerde tepkime süresi, frekans farkı oluyor.
Yani 240 Hz VA panel daha ucuzken IPS 240 Hz panel daha pahalı oluyor.

Ben her zaman tercihimi IPS tarafında kullanırım. Yok rekabetçi oyunlar oynuyorum falan saçma bence. Eğer gerçekten profesyonel oynamıyorsan IPS panel her zaman daha mantıklı.
Epey üzerinden bakabilirsiniz orada daha detaylı filtre yapabilirsiniz.

Sorunlu olması dışında özellikleri de sorun çıkma riskine rağmen aldıracak kadar iyi değil.

IPS olarak Acer XV272U P'ye bakabilirsiniz.

Yüksek renk gamı (DCI P3 %95 kapsıyor), G-Sync Compatible, DisplayHDR400 (Viewsonic'de yok mesela), 8 bit + FCR renk derinliği, IPS olması, pivot gibi hareket kabiliyeti özelliklerine sahip.

Gayet iyi bence.
Birde harbiden Türkiye'de neden IPS panel yok?
"Mrouq IPS'ler gerçek 1ms değil asla oyun oynanmaz" algısı yüzünden bence.

Aslında çeşitlilik olarak var ama satan mağaza sayısı çok az.

Son düzenleme:
"Mrouq IPS'ler gerçek 1ms değil asla oyun oynanmaz"
Yani olsa da bayağı pahalı. Olmadı yurtdışından 2K IPS alacağım. Birde Samsung'un QLED monitörü nasıldır? IPS bir 2K'ya göre ciddi farklar yaşatır mı?

Genel olarak Acer rRGB ve Adobe renk değerlerini sitesine dahi yazmamış. Açıkcası güvenemedim. Kullananlar ufo testlerinde döküldüğünde söylemişler.

Yani olsa da bayağı pahalı. Olmadı yurtdışından 2K IPS alacağım. Birde Samsung'un QLED monitörü nasıldır? IPS bir 2K'ya göre ciddi farklar yaşatır mı?
Yan yana koymadım ikisini ama QuantumDot'lu ve oldukça da sağlam olduğundan aratmayacağını tahmin ediyorum renk olarak.

Görüş açısı olarak daha geride olacaktır.
Genel olarak Acer sRGB ve Adobe renk değerlerini sitesine dahi yazmamış. Açıkcası güvenemedim.
%95 DCI P3 sRGB %124 civarı ediyor diye biliyorum. Acer'da %115-125 arasındadır bu değer muhtemelen.

AdobeRGB ile DCI P3 de epey yakın.

Renk uzaylarını inceleyebilirsiniz.
Kullananlar ufo testlerinde döküldüğün de söylemişler.
Onu bilemeyeceğim.

@SkyRose teşekkürler dostum. Peki genel olarak IPS ile rekabetçi oyunları arada oynayan biri olarak sorun yaşar mıyım? Daha çok yarış oyunları ve hikayeli oyunlar oynadığımdan IPS daha mantıklı gibi görünüyor.

Sizce yurtdışından alacak olursam ne önerirsiniz? 27" 2K IPS olacak suretiyle tabii.

@Ek01000 IPS'ler VA'lardan genel olarak daha hızlı olduğuna göre, TN de almayacağınıza göre panel olarak zaten alabileceğinizin en hızlısı.
Acer bazında konuşursak emin olmamakla beraber sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.

Yurt dışı için ülke/site örnek verirseniz daha iyi olur.

@SkyRose genel olarak yurtdışında en çok tercih edilen veya size göre en iyisi ne ise onu söyleyebilirsiniz çünkü şöyle bir sıkıntı var. Pilot arkadaşımın hangi ülkeye gideceği belli olmadığından net bir ülke söyleyemiyorum .

2K.ips kullanıyorum. Alırken bende çok terettüt ettim. Acaba dedim 2k Va panel sahibi biri örnek olarak Pubg de ya da CS de 2K IPS panel sahibi olan birine karşı daha mı üstün diye ama alakası yok. Sizin bunu yaşayıp deneyip öğrenmeden yazıyorum size. Ama iyiki almışım diyorum şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…