2K ve 4K arasında çok fark var mı?

Kardeşim 2K 4k'ya yakın 1080p'ye uzaktır, seçtiğiniz ekran boyutu için 2k'dan pişmanlık duymaz memnun olursunuz. 4080 super 2K için gayet yeterli olur. 4K için 90 serisi gerekli, unutmayın.

Kardeşim 2K 4k'ya yakın 1080p'ye uzaktır, seçtiğiniz ekran boyutu için 2k'dan pişmanlık duymaz memnun olursunuz. 4080 super 2K için gayet yeterli olur. 4K için 90 serisi gerekli, unutmayın.
Sanırım ekran kartının saf kart gücünü baz alarak 90 serisini diyorsunuz, benim internette testlere göre 3090 vs 4080 super kartlarda 4080 super önde, tabi ki 4090 üst seviye bir kart o tartışılmaz ama 4080 superde 4k için yeterli bir kart diye düşünüyorum, siz neden 3090 tercih etmemizi düşünüyorsunuz, bir de DLSS ve FG teknolojisini kullanmıyor musunuz kartlarda

Kardeşim bu konu icin derayli bir inceleme yazimiz var aslinda. Ama sebep 4k ultra icin yeni oyunlarin 16-18 gb vram harcamalari. 90 serisi disinda gepsinde problem oluyor. İlerisi icin daha da fena. 3090 24 gb ram var. 4080 super 16 gb.

Aşağıdaki konuya yazdığımız cevapları okuyabilirsiniz.

Hepsini kullandım. 4k orta grafiklerde oyun oynamak bile 2k ultra ayarlarda oynamaktan çok daha keyifli. 27 inch alın monitör alıyorsunuz zaten yakından kullanacaksınız. Ekranın boyutu arttıkça 4k olmasının avantajı azalır.

Konun VRAM olduğunu anladım, hangi oyunlar 16 GB VRAM istiyor 4K'da, o konu hakkında bir video veya bir konu var mı ? Çünkü benim baktığım testlerde Alan Wake 2 gibi bir oyun 11-12 GB VRAm istiyordu 4K'da, o yüzden merak ediyorum, 5000 serisi de 16 GB VRAM olacak sanırım, yine üstü 90 serisinde olur.

4K OLED var ASUS'un. 4K monitor için ilk gereksiz diyen kişilerden biriyim ama şunu öğrendim ki Full HD ile 2K benzer şeyler ancak 4K bambaşka.

Sadece kaliteli 2K OLED alırsanız bir fark anlayabilirsiniz onun harici 4K monitörler bambaşka dünya. Tabii ekran kartı da lazım...

4K 240Hz OLED ile 2K 165Hz TN yan yana kullanıyorum.

PG32UCDM ve PG278QR

Çözünürlük arttıkça piksel sayısı da arttığı için genel olarak görüntü kalitesi iyi olur. 4K, insan gözünün göremeyeceği kadar ayrıntılı görüntüler üretebiliyor. OLED, IPS'ye göre daha canlı görüntü sunuyor, OLED ve IPS karşılaştırmasına baktığımızda kaliteyi bariz bir şekilde anlayabiliyoruz. 2K, OLED yerindece bir karar olurdu diye düşünüyorum.

VRAM tüketimi oyun ayarları yükseldikçe artan bir şey. VRAM tüketimini artıran bir kaç ayar mevcut. Ayrıca VRAM tüketimini en çok artıran ayarlardan birisi de çözünürlük.

Eğer mesafeniz yoksa zaten 34 alınmaz orası kesin. TV alabilirim derseniz yada TV'yi salonda kullanırım. Odamda PC için 27 alırım derseniz o zaman 2K yeterli olur. Hem bu kararsızlık da kalkmış olur daha fazla vermek yerine onun yerine TV almış olursunuz. Tabi arada farklar oluşabilir.

Rekabetçi bile olsa genel oyun kullanımı için 27 en ideal boyut gibi görünüyor. Ben de 27 2K kullanıyorum. Ama ona göre masamın genişliği mevcut. 34 olsa benim için çok büyük gelecektir.

Yani 2K OLED ile 4K OLED arasında dağlar kadar fark var mı diyorsunuz ? OLED ve diğer panel türlerini yan yana getirmiyorum, diğer panel türleri benim için bitmiştir çoktan, o yüzden sadece çözünürlük muhabbeti kafamda takılı... Bir hikayeli oyun oynarken aradaki farkı anlayacağım kadarsa 4K OLED alacağım ama 2K'da neredeyse 4K performansı veriyor derseniz aradaki parayı cebimde bırakacağım...

Oyun textureleri henüz 4K detayında tasarlanmadığı için çözünürlük 4K alsanız bile gördüğünüz texturenin çözünürlüğüdür. Çok kasmayın 2K OLED mükemmel deneyim sunar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…