2K'da 12 GB VRAM yeterli mi?

Makaleler
1
Yer
İzmir
RX 7700XT kullanıyorum, başta uzun yıllar Full HD kalmayı planlamıştım. Sonra bir heves ile 2K çözünürlüğe geçtim. Lossless Scaling sağ olsun kartın performansını ikiye katladığından FPS yönünden sorun yaşamıyorum. Yine de VRAM yönünden endişelerim var.
12 GB VRAM ne kadar süre dayanır?

Yeteri kadar dayanır. 16GB RTX 4060 Ti'ınız olsa da 12GB VRAM'in artık ömrünün dolduğu zamanda 4060 Ti'ın performansı da yetersiz kalacak. Her türlü yenileyeceksiniz zaten, 12GB VRAM yeteri kadar ömürlü olacaktır. RX 7700 XT oldukça güçlü bir kart.

Hocam 12 GB VRAM 2 GB VRAM değil. En az 3 yılı var her türlü düzgün kullanırsanız. 2K'da düşük FPS sorunu yaşadığınızda zaten 1080P'ye geri dönersiniz.

Hocam ben de 7700XT kullanıyorum arkadaşların dediği gibi 2K'ya 12GB VRAM'in yetmediği zaman muhtemelen bizim kartta 2k'da oyunları full ayarlarda çalıştırmamaya başlar değişim vakti gelir.

Optimizasyon özürlü oyunlarda vram 48 gb ram 128 gb olsa yine fayda etmez. Çıkacak oyunlar iyi optimizasyona sahip olduğu sürece 2k gaming için 12 gb vram uzun süre yeterli olur. Örneğin gta 6, forza horizon 6 gibi oyunlarda hiçbir sıkıntı olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…