2KV Tesla Bobini Yapımı

olympos14

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Ben tesla bobini yapmak istiyorum. @Silinen üye 'ın yaptığı küçük model tesla bobinini (slayer exciter) yaptım. Şimdi büyük boy yapmak istiyorum. Elimde mikrodalga fırında kullanılan sanırsam yükseltme (adını tam bilemiyorum) bobini var.

İnternetten şu devreyi buldum:

Ama kapasitör olarak ne kullanıcağımı bilmiyorum. Bunun bir hesabı var mı veya önerebileceğiniz bir kapasitör?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrodalga trafosu ile çalışırken çok dikkatli olmalısınız. Hem voltaj çok fazla hem de akım da az değil. Kondansatörü kendiniz yapacaksınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
1. Dakikadan itibaren kondansatör yapımı başlıyor. Oradan bakarak yapabilirsiniz. Bu arada 2 KV tesla bobini yapmak istiyorum demişsiniz. Tesla bobini değil trafonun çıkışı 2KV Tesla bobininin çıkışı çok daha fazla olacaktır. Tabii ki size zarar vermez çünkü Tesla bobininin çıkışında akım yok denecek kadar azdır. Size tavsiyem videoya aynen uyun tüm kesitlere ve uzunluklara kesinlikle çalışacaktır.

Son olarak "Sparg Garp" denilen kıvılcım atlaması mesafesini iyi ayarlayın ki bobin stabil ve verimli çalışsın. En uygun mesafeye ayarladığınızda verimlilik nirvanaya ulaşacaktır. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…