2TB HDD önerisi

Aantares

Hectopat
Daha fazla  
HDD piyasasını bilmediğimden kesin bir bütçe vermiyorum. En kötü ihtimalle 5000 TL düşünüyorum. Eğer etkisi varsa anakartım B650M S2H.

Bütçenize uygunsa KC3000 alabilirsiniz. Ben KC2500 ile neredeyse aynı olan şu diskten 2 adet kullanıyorum. Fiyatı hala uygun sayılır. Bunu da tercih edebilirsiniz. Ancak ürün 2 tip kontrolcü ile geliyor. Bana ikisi de iyi kontrolcülü geldi ama kontrolcüsü kötü olanları da var.

Hocam bu kontrolcü falan nedir bilmiyorum. HDD hakkında bilgim okuma yazma hızından öte değil. Bu terimleri açıklayabilir misiniz? Sağ olun önerileriniz için.

M.2 olmak zorunda da değil hocam SATA önerilerinizi de isterim. Fiyat farkına göre bakarım.

Hocam SATA diskler şu an çok daha pahalılar. Siz M.2 SSD veya SATA HDD alabilirsiniz.
  • 2 TB harddiskler 2000 TL civarındalar. 200 MB okuma, 200 MB yazma hızları verirler. Günümüzde Windows kuracaksanız bu disklerin hızı sizler için yeterli olmayacaktır. Bu yüzden SSD almanız daha iyi olur.
  • SSD'lerde ise fiyat 4000-5000 arasında olacaktır. Bu diskler farklı kontrolcüler kullanırlar ve bunlar hızı ve disk ömrünü doğrudan etkiliyor. Attığım modelin kaliteli ve kalitesiz kontrolcüye sahip formları piyasada mevcut. Ancak iki kontrolcü de sizi memnun edecektir. Kaliteli olan 3500MB okuma, 3000 MB yazma hızları verirken kalitesiz olan 3100 MB okuma, 2800 MB yazma hızları verecektir. Her türlü bir harddiskin çok çok fazlası hızlar verecektir.

1TB SSD var bende hocam yetmiyor artıracağım.

Anladım ne dediğinizi sanırım KC3000 ya da sizin attığınız XPG'yi aldım bir kenara. Ancak dediğim gibi 5000 TL en çok. O da zorlarsak. Varsa daha arada bir şey isteyeceğim.

Hocam zaten 2 TB SSD'lerin en ucuzu 4000 civarında. Ben o diski 3700'e almıştım. Tekrar düşeceğini sanmıyorum.

Bu arada sizde 1 adet M.2 yuvası mevcut. İkinci diski takmak için şu tarz bir dönüştürücü kullanabilirsiniz:

Adaptörden dolayı okuma yazma hızında azalma yaşanır mı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…