2TB M.2 SSD önerisi

Bütçe
6.000 TL

SARAÇLI

Hectopat
Yer
Balıkesir
• 2 TB • PCI-e 4.0 • DRAM cache.
• Adobe düzenleme + arada oyun oynarım.
Önerebileceğiniz bir model var mı?

Attığım link de modeller arasında bakar mısınız?
TwinMOS ve XPG çok cazip geliyor.

Pro NH kullanıyorum, cok memnunum ne yalan soyleyeyim hiç sıkıntı cıkarmadı. Neredeyse hepsi esit SSD'ler. Ucuz olani al gec derim. Exceria pro biraz fazla isiniyor digerlerine gore.

Pro nh kullanıyorum, cok memnunum ne yalan soyleyeyim hiç sıkıntı cıkarmadı. Neredeyse hepsi esit SSD'ler. Ucuz olani al gec derim. Exceria Pro biraz fazla isiniyor digerlerine gore.

ASUS TUF B660M e D4 anakart kullanıyorum. Normal de bir tane 1 TB SSD var fakat yetersiz o yüzden 2 TB alıp 2. slotuna takacağım fakat soğutucu yok o yüzden pasif soğutuculu olarak TwinMOS ve XPG arasında kaldım. TwinMOS kalitesi nasıldır?

ASUS TUF B660M e D4 anakart kullanıyorum. Normal de bir tane 1 TB SSD var fakat yetersiz o yüzden 2 TB alıp 2. slotuna takacağım fakat soğutucu yok o yüzden pasif soğutuculu olarak TwinMOS ve XPG arasında kaldım. TwinMOS kalitesi nasıldır?

Bilinik bir marka fakat Corsair ve Kingston'dan iyi degil. Yazma okuma ömürlerine bakılırsa en kısası TwinMOS.

XPG problemli. TwinMOS'un içinde ne olduğu belli değil ve genel olarak kaliteli bir marka da değil. Ucuz arıyorsan Kioxia'yı al.

Kioxia 800 TBW olması biraz üzdü hocam.

XPG problemli. TwinMOS'un içinde ne olduğu belli değil ve genel olarak kaliteli bir marka da değil. Ucuz arıyorsan Kioxia'yı al.

MSI SSD Spatium M480 alacağım sanırım 1.000 TL daha ekleyip.

Selam.

Performans açısından:
Kingston KC3000: 2 TB modeli için 1600 TBW (Terabytes Written)
Corsair MP600 Pro NH / MSI Spatium M480 Pro
iki model de yine Phison E18 platformunu kullanır ve 2 TB için 1400 TBW gibi çok iyi bir dayanıklılık sunarlar.

FP Açısından:
XPG Gammix S70 Blade
Kioxia Exceria Pro

Ben senin yerinde olsam galiba MP600 Pro NH veya MSI M480 Pro arasında bir tercih yapardım. Kaliteleri ve güncel fiyatları düşününce böyle bir sonuca vardım. Düşüncelerim aşağıda.

S70 Blade ilk başta çoğu kişiye iyi gözüktü ama içindeki Innogrit kontrolcü sorun çıkarmaya başlayınca artık kötü bir şöhreti oluştu.

Kingston KC3000 içlerinde en iyilerden birisi ve en az şikayet duyduklarımızdandır. Abisi Renegade ile birlikte Gen 4 SSD piyasasının yıldızlarındandır. Phison E18 kontrolcü ve Micron B47R 176L hafızaya sahip. Ancak bazı partilerinde Kioxia BiCS5 112L hafıza çıktığı söylendi. Bu hafıza bir tık daha düşük kalite kabul edilir.

MSI Spatium M480 Pro üstteki ile aynı kontrolcü ve hafızaya sahip. Fiyat durumuna göre iyi bir seçenek olabilir.

Corsair MP600 Pro NH yine KC3000 ile tam muadil gibi gözüküyor. Kritik iki bileşen aynı. Yine KC3000 gibi sonradan BiCS5 hafızaya düşürmüşler.

Kioxia Exceria Pro, yine DRAM'li bir model ve Phison E18 ve Kioxia BiCS5 kullanıyor. Yani sonradan hafızası değiştirilmiş KC3000 ve MP600 Pro NH ile direkt muadil. Bu üçlüden birer tane alsan aynı kontrolcü+NAND ikilisi çıkabilir. Exceria Pro'yu bizzat 1,5 yıldır kullanıyorum. Aşırı ısınması dışında hiçbir şikayetim olmadı. Bu sebeple heatsink içermeyen laptoplar ve PS5 için takılmamasını önerdim hep. TBW garantisi düşük(ve dolayısıyla SMART tablosunu okuyan programlarda sağlığı daha hızlı düşüyor) olmasına rağmen başarılı denebilir.

Yukarıda önerilen Kioxia Pro'yu kullanıyorum. 100-150 liraya bir tane SSD soğutucu alırsanız yeterince serin ve güzel bir performans alabilirsiniz. En fazla 60 dereceyi gördüm ortam sıcaklığım 40 dereceye yakınken o da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı