2x 12 CM ARGB Fan Önerisi

DIABLO36

Kilopat
Selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi kasamın üst kısımı için 2X 12 CM ARGB fan arıyorum. Aerocool Astro12 12cm ARGB Led Kasa Fanı (AE-CFASTR12) - Kasa Fanı - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri Bunun 3 fan set olarak satışı var ama bana 3 fan gerek olmadığı için 250++ üstü fiyat vermek istemiyorum. Bundan tekil olarak 2X almayı düşünüyordum ama görselde görüldüğü üzre tekil olsa bile 6 pinlik bir bağlantısı var olsa gerek ki eklemişler. Açıkçası bana aşağıda paylaştığım gibi ARGB girişli ve 4 pinli PWM fan gerekli. Gigabyte anakart kullanıyorum ve 4 pinli RGB portum yok. O yüzden aşağıda görseldeki gibi girişi olan ARGB fan önerilerini bekliyorum.

Screenshot_4.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Akasa AR7 var PWM değil. Hem ARGB hem PWM olarak Fractal Desgin Prisma var o da Türkiye'de yok.

Akasa AR7 var PWM değil. Hem ARGB hem PWM olarak Fractal Desgin Prisma var o da Türkiye'de yok.

Akasa olanın fan hızlarını yazılım üzerinden kontrol edemeyeceğim değil mi?

Üç pin fanların hızını anakartın yazılımıyla kontrol edebilirsin. Eğer fan PWM olsaydı buna ek olarak hiçbir şeye karışmadığında anakart kasa içi sıcaklığına göre hızını bu sefer kendisi ayarlardı.
Kasamın egzoz fanı 3 pinli ve bunu yazılım üzerinden kontrol edebiliyorum. Aynı şekilde kasamın önündeki 2 adet 20 CM boyutlardaki fanlar da 3 pinli ve bunları yazılımdan kontrol ediyorum. Ekran kartının tam yükte çalışacağı oyunlarda fanları son RPM'lere alıyorum, öyle bir profil oluşturdum. Sizce bu zararlı mı? Aynı şekilde bunları alırsam yazılım üzerinden, ekran kartının tam yükte çalışacağı oyunlarda son hızlarda çalıştırmamda sakınca olur mu?

Sanırım bu ürün ARGB değil. 4 portlu girişi mevcut görselde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    214,3 KB · Görüntüleme: 88
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı