Arkadaşlar herkese merhaba. Sharkoon TG5 kasamın üst paneline 2x140mm veya 3x120mm fan takabiliyorum.
En iyi soğutma çözümü için 3x120mm'nin daha iyi olacağını düşünüyorum. Fanlar hakkında bilgim olmadığı için burada konu açma gereği duydum yardımcı olabileceğinizi umuyorum.
2x140mm fanlar mı daha iyi olur yoksa 3x120mm mi?
Hangi fanlardan almamı önerirsiniz?
Negatif/Pozitif basınç ile ilgili düşünceleriniz nedir?
AKASA Viper Hayallerin Ötesinde Bir Fan Akasanın geliştirdiği S-FLOW formunda kanatlar fan teknolojisine yeni boyut getirdi. Maksimum fan akımına ulaşmak için kanat tasarımı hava akımını düzenliyor ve çok yüksek devir dönmeden %30 daha fazla hava akışı sağlıyor. Viper 1600 devirde tam 110.61...
En iyisini almaya çalıştığım için önerinize göre Corsair ve Noctua ya baktım sadece.
Noctua için 2 farklı link buldum. Birinci ve ikinci arasındaki fark nedir bilginiz var mı? Fiyat olarak birisi diğerinden daha düşük çünkü.
Bir tanesinin biraz daha boyutça küçük olduğunu fark ettim. Büyük bir fark yaratır mı?
birincisi max. 2000 RPM, max. 22.6 dB(A)
ikincisi max. 1850 RPM, max. 23.9 dB(A)
ilk fan hem daha sessiz hem daha fazla yapraklı hemde daha hızlı. Sirkülasyonu düzgün sağlarsanız mükemmel bir soğutma sağlayabilir.
Ayrıca fan adeti başına 50 lira vergi ödeyeceksiniz bilginiz olsun. 2 adetten fazla alımda ticari olarak sayabilme yetkisi var gümrük memurlarının.
birincisi max. 2000 RPM, max. 22.6 dB(A)
ikincisi max. 1850 RPM, max. 23.9 dB(A)
ilk fan hem daha sessiz hem daha fazla yapraklı hemde daha hızlı. Sirkülasyonu düzgün sağlarsanız mükemmel bir soğutma sağlayabilir.
Ayrıca fan adeti başına 50 lira vergi ödeyeceksiniz bilginiz olsun. 2 adetten fazla alımda ticari olarak sayabilme yetkisi var gümrük memurlarının.