Şu anda kullandığım PC'de 2*8 GB Corsair 3600MHz CL18 RAM kullanıyorum. Şimdi 32 GB'a çıkarmak istiyorum fakat bu RAM'ların yanına 2*8 mi alsam yoksa bunları satıp 2*16 GB olarak mı alsam karar veremedim.
Sanki 2*16 olarak kullanınca daha performanslı olur diye okudum bir yerlerde ama emin olamıyorum. Eğer aynı şekilde sorunsuz kullanabilirsem direk 2 tane daha aynısından alıp kullanabilirim hiç satmakla uğraşmaktan dostlar, ne önerirsiniz?
Çift daha sağlıklı olur yüksek frekanslara çıkılacaksa. Kendi işlemcimin resmi bellek frekansı desteği çift bellek için 2666mhz iken dört bellekte 2400mhz idi, buradan yola çıkarak diyorum.
Bu arada gözümden kaçmış, eğer 32'ye yükseltmek istiyorsan uğraştığına değmez. Direkt al ekle ekstra 2x8 devam et.
Çift daha sağlıklı olur yüksek frekanslara çıkılacaksa. Kendi işlemcimin resmi bellek frekansı desteği çift bellek için 2666MHz iken dört bellekte 2400MHz idi, buradan yola çıkarak diyorum.
Bu arada gözümden kaçmış, eğer 32'ye yükseltmek istiyorsan uğraştığına değmez. Direkt al ekle ekstra 2x8 devam et.
Evet hocam halihazırda 2*8GB vardı, direk yanına aynısından alsam hiç satmaya uğraşmadan, XMP açmada ya da 3600MHz C18 olarak kullanmada sıkıntı olur mu onu merak ettim
evet hocam hali hazırda 2*8GB vardı, direk yanına aynısından alsam hiç satmaya uğraşmadan, XMP açmada yada 3600MHZ c18 olarak kullanmada sıkıntı olur mu onu merak ettim.
Evet hocam halihazırda 2*8GB vardı, direk yanına aynısından alsam hiç satmaya uğraşmadan, XMP açmada ya da 3600MHz C18 olarak kullanmada sıkıntı olur mu onu merak ettim
Hocam ekstra bir OC yapmayacağız sadece XMP açacağım o OC sayılıyor mu? Standart 3600MHz olarak kullanamaz mıyım?
Aynı RAM'leri alacaksanız sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
XMP açmak teknik olarak OC sayılıyor. Fakat tam anlamıyla OC değil. Sonuçta değerleri siz kendiniz girmiyorsunuz. Fabrika çıkışlı değerleri aktifleştiriyorsunuz.
Sahip olduğunuz işlemci ve anakart ile 4x8GB RAM'lerde sıkıntı yaşayacağınız dediğim gibi düşünmüyorum. Aynı olması kaidesiyle.