2x16 RAM kullanılabilir 16 GB olarak gözüküyor

ibey79

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2x16 RAM aldım taktım ama kullanabilir RAM 16 GB gözüküyor. BIOS'u güncelledim ama düzelmedi. Çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• ram.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler uyumsuz olabilir mi? Veya biri sahtedir.

"Sistem yapılandırması/önyükleme/gelişmiş seçenekler" bu sekmede bellek üst sınırı var mı? Kutucukta tick işareti varsa kaldırıp sistemi yeniden başlatın. Belki düzelir.

Bende de olmuştu aynısı ben format attım ayarlardan yapılıyor bu ama nasıl yapıldını bulamayıp format attım ve işe yaradı.

Ramler aynı, hikvision 2x16 3200 mhz cl16

"Sistem yapılandırması/önyükleme/gelişmiş seçenekler" bu sekmede bellek üst sınırı var mı? Kutucukta tick işareti varsa kaldırıp sistemi yeniden başlatın. Belki düzelir.
yaptım olmadı

ramlerin slotlarını değiştirip denediniz mi?
fiziksel bi uygulama yapmadım

Bende de olmuştu aynısı ben format attım ayarlardan yapılıyor bu ama nasıl yapıldını bulamayıp format attım ve işe yaradı.
en sonunda o olacak gibi

Slotlar bozuk olabilir mi? 4 slot varsa 1 3 teyse 2 4'e alıp dener misin 2 4 teyse de tam tersi.

Olmadı teker teker takıp bak, belki ramlerden biri sıkıntılıdır.

Olmadı teker teker takıp bak, belki ramlerden biri sıkıntılıdır.
Haftasonu yapacağım. Format attım pc'ye yine olmadı.

Yani sorun yazılımsal değil fiziksel mi diyorsunuz ?

Arkadaşlar sorun yazılımsalmış, biostan girip ayarları yapınca düzeldi teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…