2x4 vs 2x8 vs 1x8 vs 4+8 GB RAM

Performans kaybetmezsiniz, eğer RAM darboğazı söz konusu ise sadece darboğazı çözüp FPS'inizi arttırmış olursunuz. Eğer RAM'iniz yetmiyorsa performans kaybedebilirsiniz tabii.

8x2 Dual Channel her türlü dediklerinizden daha performanslıdır 2x4 bir işinize yaramayacaktır oyun açar lakin arkada Spotify, Chrome vs. açıksa oyunu kastırır ve +8 GB RAM ekleme isteği duyarsınız.

Şu an elimdeki 8 GB RAM'e 4 GB eklesem veya 8Gb farklı CL değerli (çünkü CL 14 RAM bulamıyorum) ne olur?

Şu an elimdeki 8 GB RAM'e 4 GB eklesem veya 8 GB farklı CL değerli (çünkü CL 14 RAM bulamıyorum) ne olur?

Bahsettiğin 4 GB RAM aynı marka ve aynı CL değerlerine mi sahip? Farklı bir CL değerli RAM takarsan sorun olabilir veya aynı CL değerlerinde çalışmayı deneyebilirler tam emin değilim çok hakim değilim RAM konusuna.

Bunu buldum hocam aynı CL değeri 14 MHz zaten 2133 de çalışır incelerseniz sevinirim.

Güzel bir RAM'e benziyor. Eğer toplamda 12 GB RAM senin ihtiyacını karşılayacaksa alabilirsin ama mümkün mertebe kullandığın RAM'in aynı marka modelinden almanı öneririm. Farklı marka olursa sorun olur mu o konuda da tam emin değilim.

Şu anki RAM HyperX aynı model RAM satılmıyor 2. el bile yok o yüzden böyle bir yönteme başvurdum. 8+4 yapsam oyun oynarken Alt Tab atınca veya arkada Discord falan açıkken drop girer mi? Önceden giriyordu da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…