2x8 6000 MHz DRR5 RAM nasıl?

salimerincik

Centipat
Daha fazla  
İşlemci 7950X, ekran kartı ASUS ROG STRIX RTX 3080 Ti OC versiyonu. Bu saydığım sistem için 2x6000 MHz DDR5 RAM yeterli midir? Bütçemi çok zorlandığımdan dolayı ikilemde kaldım eğer performans kaybı yaşamayacaksam 16 GB RAM ile idare etmeyi düşünüyorum.

Maximum bütçen ne kadar RAM için? Hayır sorun olmaz 2x8 alman.
Anakart modelini de belirt.

16 GB RAM, 2-3 yıl daha götürebilir. Ayrıca RAM'ler yeni teknoloji ve yüksek frekans değerine (6 GHz) sahip olduğu için açamayacağınız oyun yok.

Maximum bütçen ne kadar RAM için? Hayır sorun olmaz 2x8 alman.
Anakart modelini de belirt
Anakartım asus prime x670e pro. Bunun in 2 tane 6000 mhz ram aldım ama yeterli mi değil mi bilmiyorum. Bütçem de çok zorlandı

16 GB RAM, 2-3 yıl daha götürebilir. Ayrıca RAM'ler yeni teknoloji ve yüksek frekans değerine (6 GHz) sahip olduğu için açamayacağınız oyun yok.
Extra masrafa girmeyin mi diyorsunuz. Açıkçası işlemcim ve anakartım ( prime x670e) yüksek. Üstün de 3080 ti eklenince biraz tereddütte kaldım.

Çok gerek yok. Ama içim rahat etmez diyorsanız bir tane daha aynı RAM'den alın 8x3 24 GB RAM'iniz olsun.

Bir çift sıra dizdikten sonra bir tane de takılabilir. Üçlü kanal oluyor o zaman.

Üçlü kanal diye bir şey bu anakartlarda. Slot sayısı ile kanal kavramını karıştırıyorsun bence.

Anakartım ASUS Prime X670e Pro. Bunun in 2 tane 6000 MHz RAM aldım ama yeterli mi değil mi bilmiyorum. Bütçem de çok zorlandı

Kaç TL'ye hangi modeli aldın?

2x8 yeter herhangi bir performans kaybı olmaz. Yetmediğini düşünürsen ileride aynısından bir çift daha alırsın ya da elindekini satıp 2x16'ya geçersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…