2x8 GB RAM yanına 2x8 mi yoksa 1x16 mı eklemek daha mantıklıdır?

İmzadaki anakartta 4 slot var hocam.
Yorumların tamamını okumayıp direkt yorum yapma sorunu var bu forumda ki insanlarda, düzeltme yapmışım bir sonra ki yorumumda, internette aynı kartın iki farklı sürümü var.

Yani senin dediğin mantıklı sanırsam 4x8>2x16 oluyor.

Onun yerine 2x32 GB'da takabilirsin, RAM'ler o kadar pahalı değil, DDR5'lerin de gelmesiyle fiyatlar azıcık da olsa düştü.

Yorumların tamamını okumayıp direkt yorum yapma sorunu var bu forumda ki insanlarda, düzeltme yapmışım bir sonra ki yorumumda, internette aynı kartın iki farklı sürümü var.

Yorumu yazarken sayfayı yenilemediğim için yeni atılan yorumları görmedim haklısınız o konuda. ASUS TUF B660M-E D4 diye aratıp görsellere girerseniz 1 tane 2 RAM slotlu anakart görmeyeceksiniz. Prime B660 falan çıkıyor 2 slotlu sadece. Onu da TUF B660'dan ayırt etmek zor değildir. Bu arada keşke de ve ki yazmayı bilseniz.

Direkt olarak imzada ki sistemi arattım, karşıma çıkan görsellerde iki slot gördüm ve yorum yaptım, alta da düzeltme yaptığıma dair yorumum var "yeni cevapları gör" diye kocaman bir yazı var F5 atmana gerek olmadan yeni cevaplar yazıldığını görebiliyorsun, ama bunu düşünemeyecek kadar kapasiteye sahip olamayan insanların var olduğunu bilmezdim, keşke ana yorumumu düzenleseydim. Benim hatam.

Benden sana bir öneri, sayfayı yenile.

2X32 takmak yerine 2x16 takıp biraz daha hızlı bellek takmayı yeğler gibiyim hocam tabi yine fiyat bakımından uygunsa.

2x32 takmak yerine 2x16 takıp biraz daha hızlı bellek takmayı yeğler gibiyim hocam tabii yine fiyat bakımından uygunsa.

64 GB her zaman daha iyidir, daha fazla işlem yaparsın normal olarak. Günümüzde artık standart olan RAM miktarı 32 oldu olacak, bence biraz daha paraya kıyıp düşük CL'li 32 almak daha mantıklı. Sen bilirsin tabi.

Vallahi dün 1 tane RAM'i çıkarıp 1080p Ultraya yakın (2 ayar yüksek gerisi Full) DLSS quality ile oynadığımda 16 ile inanılmaz fark göremedim. 8 GB ile 60 FPS ise 16 GB ile 65-70 FPS. 1080P'den fazla olsa bile (2K-4K için) 32 GB fazlasıyla yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten ileriye dönük küçük bir iyileştirme yapmak istiyorum, Hogwarts'ın yediği belleği görünce bir tırsmadım değil

Anakartın da kaç slot olduğu önemli değil AMD de threadripper yada epyc, Intel de de xeon işlemcin yoksa iki kanal ram eş zamanlı çalışır. Yani 16x2 yapmayacaksan 8x2 eklemek parayı çöpe atmak olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…