2x8 GB vs 1x16 GB RAM

• Konuyu başlatan Romaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 998

Romaa

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7500F / RX5700 XT / 32GB RAM
Normalde 2x8 GB performansı daha iyi, biliyorum fakat 32 GB yapacağım. Şimdilik bütçe kısıtlı olduğundan 16 GB alacağım. Anakartta 2 RAM slotu var, çok uzun olmayacak en fazla birkaç ay içinde 32'ye (1x16 almışsam belki de 48 GB'a) çıkaracağım. Tabii 2x8 alırsam RAM'ler çöp olacak, ama 1x16 alırsam 1x16 ya da 1x32 daha eklerim ve RAM çöp olmaz. Sizce hangisi daha mantıklı olur? Birkaç ay için ne dersiniz? Bana 1x16 daha mantıklı geldi ama sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
çift kanal her zaman daha avantajlıdır ama ram varsa ortada sorun yok. Tabii eğer diğer kanal için de ram alacaksanız. 1x16 iyidir hocam.

Bence şu anda performanstan kısıcak olsan bile en kısa zamanda alacağım diyosun 1x16 en iyi tercih gibi görünüyor.
çift kanal her zaman daha avantajlıdır ama ram varsa ortada sorun yok. Tabii eğer diğer kanal için de ram alacaksanız. 1x16 iyidir hocam.
En geç 1-2 ay içinde değiştireceksen 1x16 al sonra 32 GB yaparsın bir 16 daha alıp.

Özellikleri ve markası aynı 1x16 + 1x32 verimli çalışır mı pekii, ne dersiniz?

DDR4 için 2x8 daha performanslı fakat 32 yapma planın varsa 1x16 alabilirsin. DDR5 içinse tek kanal çift kanal fark etmiyor, tek modül almak daha uygun olduğu için tek modül tercih edebilirsin. Yükseltme imkanın da daha fazla olur.

DDR4 için 2x8 daha performanslı fakat 32 yapma planın varsa 1x16 alabilirsin. DDR5 içinse tek kanal çift kanal fark etmiyor, tek modül almak daha uygun olduğu için tek modül tercih edebilirsin. Yükseltme imkanın da daha fazla olur.
DDR5 alacacağım, peki ilk aşamada 1x16, sonradan 1x16 + 1x32 nasıl olur sizce?

DDR5 alacacağım, peki ilk aşamada 1x16, sonradan 1x16 + 1x32 nasıl olur sizce?
Çok ağır bir şey yapmayacaksan o kadar belleğe ihtiyacın olacağını sanmıyorum. DDR5 için farklı kapasitede modüller tam olarak nasıl işliyor bilemiyorum, @the Prodigy bilir.

Gbleri aynı olmayan RAM'leri tercih etmeni tavsiye etmem aynı marka olsa bile watt değerleri farklı oluyor ileride problem çıkartır.
Bir tık mecburiyetten, anakart 128gb destekliyor ve piyasada 64gb ram yok. en azından 1x16 ve 1x32 alırsam 16 yerine 64 takıp 96gb ram yapabilirim, 16 neysede 32yi ziyan etmek istemiyorum.

Çok ağır bir şey yapmayacaksan o kadar belleğe ihtiyacın olacağını sanmıyorum. DDR5 için farklı kapasitede modüller tam olarak nasıl işliyor bilemiyorum, @the Prodigy bilir.
Şu anlık haklısınız, fakat ileride gerekecektir diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı