2x8 pin anakarta 8 pin bağlantısı performansı etkiler mi?

Yerli_Oyuncu919

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 12700F RTX3060 Tİ
İşlemci
i7 12700F
MSI Pro Z690-A anakartını kullanmaktayım sistemi toplattığımda sadece 8 pin bağlantısı yapılmıştı internette biraz araştırdığımda bütün pinlerin bağlanması daha iyi olacağı yazıyordu. Eğer performans açısından önemli ise bütün pinleri bağlamaya çalışacağım. Güç kaynağım Thermaltake TR2 s 750W. İşlemcim i7 12700F.

MSI Pro Z690-A anakartını kullanmaktayım sistemi toplattığımda sadece 8 pin bağlantısı yapılmıştı internette biraz araştırdığımda bütün pinlerin bağlanması daha iyi olacağı yazıyordu. Eğer performans açısından önemli ise bütün pinleri bağlamaya çalışacağım. Güç kaynağım Thermaltake TR2 s 750W. İşlemcim i7 12700F.

Sistem bu tip bağlantıda çalışır ama işlemci çok fazla güç çektiğinde tek soket bu gücü karşılamaz ise sistem reset atar ya da anakarttaki kablo takılı olan 8 pin soketini yakar.
Ama PSU da ikinci bir 8 pin var mı?

Hocam soket yakar ilk defa duyuyorum.
Reset atar doğru.

Neden ilk defa duyuyorsunuz acemi iseniz başka tabii.

İşlemcinin çektiği gücü anakart üzerinde iki soketten vermişler.
Sen bu gücü tek soketten vermeye çalışıyorsun yani soketin kapasitesinden yüksek bir gücü yüklemeye çalışıyorsun bu durumda sonucun ne olmasını bekliyorsun?

Neden ilk defa duyuyorsunuz acemi iseniz başka tabii.

İşlemcinin çektiği gücü anakart üzerinde iki soketten vermişler.
Sen bu gücü tek soketten vermeye çalışıyorsun yani soketin kapasitesinden yüksek bir gücü yüklemeye çalışıyorsun bu durumda sonucun ne olmasını bekliyorsun?

O zaman reset atmaz yanar mı?
Kafam karıştı.

O zaman reset atmaz yanar mı?
Kafam karıştı.

İlk başlarda reset atar soketin içindeki akımı ileten yolların direnci bitene kadar böyle devam eder sonrasında bu yollar gelen akıma dayanamayıp yanar ve doğal olarak port yanar.
Ya da tam tersi aynı şkilde PSU tarafındaki portta talep edilen gücü sağlayamazsa bir süre reset atar sonra PSU tarafındaki partta yanabilir.

Yani zayıf olan hangisi ise orası gider.

İlk başlarda reset atar soketin içindeki akımı ileten yolların direnci bitene kadar böyle devam eder sonrasında bu yollar gelen akıma dayanamayıp yanar ve doğal olarak port yanar.
Ya da tam tersi aynı şkilde PSU tarafındaki portta talep edilen gücü sağlayamazsa bir süre reset atar sonra PSU tarafındaki partta yanabilir.

Yani zayıf olan hangisi ise orası gider.

Anladım hocam bilgilendim:)

Bu zamana kadar reset sorunu yaşamadım hatta doğrulamak için OCCT testide yaptım işlemciye yük de bindirdim render da attım ama eğer bütün pinleri bağlarsam performansım artar mı diye sormuştum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı