2x8 RAM vs 2 adet 8 GB RAM

siyahkapln16

Megapat
Daha fazla  
Büyük ihtimal fark yoktur ama yine de sorayım istedim. 2x8 paket şeklinde olanı almakla 2 tane 8 GB almak arasında fark var mı? Soruyorum çünkü sadece 8 GB indirime girerse 2 tane almak daha mantıklı görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal fark yoktur ama yine de sorayım istedim. 2x8 paket şeklinde olanı almakla 2 tane 8 GB almak arasında fark var mı? Soruyorum çünkü sadece 8 GB indirime girerse 2 tane almak daha mantıklı görünüyor.
Kit olanların tamamen aynı bellek olduğu garantidir. Tek tek alırsan tamamen aynı model de olsa şansına iki farklı bellek üreticisinin çiplerini barındıran bellek gelebilir. Mesela biri Hynix DRAM biri Micron DRAM barındırabilir. Bana öyle denk geldi. Yine de kullanıyorum orası ayrı ama bu durum çok nadiren de olsa uyumsuzluk çıkartabiliyor.

Kit halinde daha ucuz ve güvenilir diye biliyorum. Ayrıca çok ama çok düşük bir ihtimalle ayrı ayrı alınan aynı model RAM'ler de uyumsuz olabiliyormuş. İnternetten okudum bilgi doğru mudur bilmem.

Bulabileceğiniz en ucuz 16 GB kit sanırsam bu:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı